За няколко българи все още няма информация къде са и

...
За няколко българи все още няма информация къде са и
Коментари Харесай

Българин от пламналия ферибот: За някои от нас не се знае къде са и дали са живи

За няколко българи към момента няма информация къде са и дали са живи, разяснява за Българска национална телевизия един от пътуващите в пламналия ферибот до Игуменица Румен Методиев от Петрич.

„ На този транспортен съд се качихме от Игуменица и пътувахме за Италия. Работя като водач на камион. Бяхме легнали, заспали в каютите и към 3.30 - 4.00 часа ми замириса на дим. Момчетата, с които бяхме в каютата, разсъниха ги - крещя - тук става нещо, тъй като слушам тропат от личния състав. Излязох да видя какво става и видях, че гори корабът. Събудих ги. Организацията беше добра. Събраха ни на безвредно място на кораба, след това ни качиха на лодките, които се намират в кораба. След това пристигна различен транспортен съд и ни качи. И камионите, и документите - всичко изгоря. Нямаше късмет по какъв начин да се загаси огъня “, споделя Методиев. В момента той се намира на остров Корфу. По думите му има добра организация, пасажерите се ревизират по имена и дали се нуждаят от здравна помощ.

Методиев допуска, че гръцките управляващи ще ги превозят до Игуменица и оттова ще се приберат за България.

Министерство на външните работи заяви, че все още няма данни за потърпевши български жители при пожара.

Около 100 българи е имало на ферибота, който се възпламени рано тази заран в Йонийско море, малко след о-в Корфу в посока Италия. Съобщава се за един леко потърпевш човек с дихателни проблеми, откаран в болница. Няма данни за други потърпевши или за жертви.

В Генералното консулство в Солун е обезпечено непрекъснато дежурство, като сънародниците ни могат да се свържат на следните телефони: +30 2310829210 105, +30 2310 869 510.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР