За някои тя е силно багрило, за други е вълшебна

...
За някои тя е силно багрило, за други е вълшебна
Коментари Харесай

Тъмната страна на куркумата или какво ви очаква, ако предозирате

За някои тя е мощно багрило, за други е вълшебна фалшификация за гозбата, а за трети – скъп лек за не една болест. Ползите от куркумата са доста и са познати на света от хиляди години. Стритите на прахуляк корени на растението имат мощни антиоксидантни свойства и облекчават редица здравословни проблеми, въпреки и медицината да не приема това еднопосочно. Има положения обаче, при които тя не би се поколебала да се произнесе изрично и срещу куркумата. И с право, тъй като с изключение на изгоди, куркумата може да има и неподходящи странични резултати.
Куркумата е потвърдено потребна за здравето. Тя държи третото място по продаваемост в света.
Първите две места са за лененото семе и кокосовото масло.

Куркумата обаче може да нанесе и много вреди, които не са за подценяване.
Подправката има и тъмна страна. Към неприятните страни на куркумата влиза нейното предозиране. Последното е годно за съвсем всичко в живота.
Всяко нещо, което е над междинното може даже да ви убие, безапелационни са и експертите. В това отношение тази миризлива фалшификация не прави изключение.
Всичко, което е прекомерно, вреди за здравето и целия ход на организма.Ако куркумата се смеси с черен пипер, нейната мощ се усилва съвсем на двеста %. Което напряко си е взривоопасна примес.
Куркума не би трябвало да употребяват бременни дами и тези, които кърмят.

Както и тези дами, които имат намерение да станат в най-скоро време майки. Господата също не са застрашени от тъмната страна на неповторимата фалшификация.
И то щом желаят да станат бащи. В този случай подправката е табу за тях. Защото от една страна понижава количеството на тестостерона. А от друга снижава пъргавината на сперматозоидите.
За болните от диабет подправката също е рискова. Ако въпреки всичко сме привикнали с нейната консумация и имаме захарен диабет, по-добре е да не я слагате въобще в храната си.
Съставките на подправката снижава и кръвната захар. А в такива случаи изходът постоянно е с съдбовен край.
Забравете за куркумата, в случай че имате и камъни в жлъчката. В противоположен случай болките в жлъчния мехур се усилват неимоверно.
Но въпреки това потреблението на куркума не разрешава образуването на камъни в нея. Изводът е да се употребява, само че в минимални количества.
Минимум три седмици не слагайте от подправката в ястието си, в случай че лягате на операционната маса, тъй като тя забавя съсирването на кръвта и става рисково, даже от лека хирургическа интервенция.
Инфо: Мила

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР