За някои спомен, за други - мечта. Това е Черноморието

...
За някои спомен, за други - мечта. Това е Черноморието
Коментари Харесай

Голи, гладни, солени и щастливи - Черноморието преди бетона

За някои спомен, за други - фантазия. Това е Черноморието ни през 70-те и 80-те години на предишния век. "...Ходехме голи, гладни, солени и щастливи ", написа тъкмо в тази връзка журналистът и публицист Иво Беров. Неговата история, дружно с още 22 сходни, и то все на разнообразни създатели, е включена в сборника " Голи и солени (морето преди бетона) ". 
 Уил Смит, “Уил ” и автобиографичната книга, в която артистът споделя цялата си история
Уил Смит преди шамара и Крис Рок

Най-мрачните моменти в автобиографията “Уил ”

Книгата на издателство " Кръг "  крие лични и вдъхновяващи разкази за Черноморието от едно време. Едно отминало, само че не и забравено време, когато рокендролът е бил млад, дюните - неразорани, немкините - от Германска демократична република, а леките коли - тежкотоварни.

За създателите на разказите - публицисти, актьори, писатели, както и други герои на нашето време, Черноморието е било мястото, на което са бягали от сивата действителност на всекидневието и са чувствали духа си свободен. Защото морето преди бетона е бил техния своеобразен безконечен Джулай.
 Снимка 587666

" Голи и солени (морето преди бетона) " е дело на Жанина Драгостинова, която е сглобила в едно персоналните спомени от тези сантиментални бягства на свои другари. А с цел да бъде обликът на Черноморието от едно време най-пълен и реален, сборникът е илюстриран с ретро фотоси на журналиста Иван Бакалов и актрисата Ана Вълчанова.
 Снимка 587667

 Ружа Игнатова,
Какво научаваме за изчезналата Ружа Игнатова

На " криптокралицата " са отдадени книга и аудиопоредица

Ето по този начин 23-ите историите в книгата стават още по-лични и скъпи. Превръщат се във вдъхновяващи морски перли, които да съхраним за моментите, в които то, нашето Черноморие, ни залипсва. Там, където буйните талази, милостивото слънце и полетът на чайките отприщват свободата на духа и го понасят дружно с морската пяна отвън сивата действителност на всекидневието.

" Голи и солени (морето преди бетона) ", издателство Кръг, 22.90 лева, е към този момент в книжарниците.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР