За някои подутият корем е временно неудобство (въпреки че за

...
За някои подутият корем е временно неудобство (въпреки че за
Коментари Харесай

Как да предотвратим подуването на корема?

За някои подутият стомах е краткотрайно стеснение (въпреки че за други това се трансформира в същински кошмар), само че всеки може би ще се съгласи: без този проблем светът би бил по-добро място. Ето за какво желаеме да ви срещнем с някои елементарни и естествени способи да намалите подуването на корема.

Нека първо дефинираме казуса!

Подуването на корема е положение, при което стомахът ви се усеща мъчително стегнат. Освен това наподобява отекъл – нормално заради обстоятелството, че в храносмилателния тракт се създават прекалено много газове; вероятни са и други неприятни резултати.

Въпреки че от време на време подуването на корема е породено от съществени здравословни проблеми, то най-често е просто резултат от неправилна диета или самостоятелна нетърпимост към избрани храни. Както и да е, подуването на корема е огромна спънка за ежедневните ни отговорности, като стягане на талията, защото това може да бъде обвързвано със забележителен дискомфорт.

Ако се чувствате подути, това е резултат от напълването на стомашно-чревния тракт с въздух или газове. Въздухът може да се гълтам с храна, а бактериите в червата ни образуват струпване на газове. Нещо повече, когато сте със запек, непотребните газове могат да се натрупат зад изпражненията, увеличавайки дискомфорта и болката.

Основни аргументи за отичане на корема:

преяждане или прекомерно преждевременно ястие на храна

наднормено тегло

хормонални промени при дамите, постоянно водещи до отичане на корема преди или по време на менструация

рефлукс

Съвети:
 8 аргументи за подуването в корема и по какъв начин да се оправим с него без медикаменти 8 аргументи за подуването в корема и по какъв начин да се оправим с него без медикаменти
Изключително е дискомфортно да се окажеш в един миг с издут като плондер стомах. Това положение по никакъв начин не е безобидно, само че може да се п...

Яжте дребни количества, дъвчете добре и отделете време.

Спокойното хранене и старателното дъвчене на всяка хапка храна ще ви защищити от усвояване на огромни количества въздух.  В последна сметка, колкото по-бързо се усвоява храната, толкоз повече въздух влиза в стомаха с нея. А съществуването на въздух в храносмилателния тракт е съвсем обезпечено съществуването на отичане на корема.

Друго преимущество на спокойното и постепенно хранене е опцията да контролирате размера на всяко ядене и да откажете порцията, която с времето ще стане ненужна.  Всъщност съгласно проучванията са нужни към 20 минути на стомаха, с цел да каже на мозъка, че е цялостен, а в същото време може да стигнете до преяждане. Ако поемете бързо обяда си, като че ли е последният в живота ви, елементарно можете да преядете даже преди мозъкът ви да има време да се намеси и да ви спре.

При постоянно отичане на стомаха консултирайте се с доктор, тъй като, въпреки и в редки случаи, е допустимо да става въпрос и за:

продължителен синдром на раздразненото черво при болест на Crohn
 Храни, които предизвикват извънредно отичане на корема Храни, които предизвикват извънредно отичане на корема
Пoдувaнeтo нa кoрeмa e нeприятeн прoцec, кoйтo пo прaвилo ce cвързвa c нeздрaвocлoвнa диeтa и мнoгo рядкo пoкaзвa ceриoзнo зaбoлявaнe....

нетърпимост към лактоза или глутен-чувствителна цьолиакия

разнообразни типове рак

потребление на избрани типове медикаменти

развиване на инфектиране

задръстване на червата или пикочния мехур.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР