За някои от вас (а и нас) отпадането на Соня

...
За някои от вас (а и нас) отпадането на Соня
Коментари Харесай

Соня след "Игри на волята": За морала, възпитанието на сина ѝ и изкуствения свят на инфлуенсърите

За някои от вас (а и нас) отпадането на Соня от „ Игри на волята “ може и да е изненада, само че сигурно самата Соня не е сюрпризирана от това. Просто тъй като тя още с влизането си в шоуто е била подготвена за този миг, а и има вяра, че и другите участници са били готови за отпадане или продължение напред в играта. Самата Игра тя разказва като бърза, динамична и с доста обрати. Със Соня разговаряхме за разделянето на мъже и дами в шоуто (а и в обществото), връзките с другите участници, както и за какво няма профили в обществените мрежи. Ето и нейните отговори:

Във визитката сподели, че главният ти коз ще бъдат житейският опит и философията – помогнаха ли ти?

Един от претекстовете ми да вляза вътре с изключение на подтикът на сина ми е, че желаех да имам взор в профил на себе си. Малко хора съумяват да получат подобен взор. Ние се мислим за едни, а хората ни възприемат по напълно друг метод. Исках да си сверя часовника. В този смисъл частично ми помогнаха. Но и гледайки в този момент предаването, виждам къде мога да поработя върху себе си, какво ми харесва или не. Това беше извънредно потребно и позитивно прекарване. 

Виж още: Какво не би направил в никакъв случай Морунов от " Игри на волята " и в какви връзки са с Мани? 

Защо съгласно теб към този момент три сезона гледаме разделяне на мъже и дами в шоуто?

Това разделяне е от доста от дълго време залегнало в житейски аспект в социума. Датира от времето, когато обществата са били патриархално устроени. Ролята на дамата на всички места се подценява. Не съм феминист, не желая да бъда разбрана неправилно. Аз считам, че всички ние сме хора и имаме идентични права. Това, че едните имат една опаковка, а другите – друга, няма никакво значение. Това е фатализъм, станал част от културата ни и е мъчно да се бориш с такова нещо. 

Може би е имало моменти в Игрите, в които съм реагирала по-бурно и може би съм обидила някого, за което скърбя, само че просто когато си вътре, ситуацията е друга. Но аз не считам, че мъжете са по-силния пол. Не го споделям, с цел да обидя някого, просто всеки от нас има своите човешки недостатъци и те си проличават. Даже в доста връзки дамата е по-силната даже и чисто естествено – тя ражда, тя продължава рода, тя потвърдено е по-устойчива на болежка. 

В началото на Игрите бяхте близки с Мани, само че след това нещата се обърнаха. Защо се получи по този начин и има ли късмет да намерите път една към друга?

Искам да бъда разбрана вярно: В началото, когато влязох в шоуто, видях едни непознати хора. Аз съм човек, който дава късмет на всички и съм се държала добре с всички. Нещата след това се трансформираха, само че по този начин се случва и в живота – едни хора ти харесват, други не. Искам да подчертая, че с никого не съм в спор, нямам неприятно мнение за никого. Просто с някои хора се разминаваме и нямаме допирни точки в живота, а това е напълно обикновено.

Виж още: Красима от " Игри на волята " за диетите, женската завист и връзките с Елизабет

Всъщност остана ли близка с някой от шоуто?

С всички подкрепям другарски връзки. Имаме си общ чат, имаме си приказка, с никого не съм в неприятни връзки. Всички сме огромни, зрели хора и можем да разграничим играта от същинските взаимоотношения.

Кой е любимецът ти за продобиване на премията?

Когато си живял толкоз дълго време с едни хора, е доста мъчно да отличиш някой от тях и да кажеш „ това е моят любимец “. 

Разпознават ли те хората по улиците? Как реагират, заговарят ли те?

Хората ме разпознават на всички места, даже и когато съм с маска в магазина. Аз не съм влезнала в Игрите, с цел да придобия известност, това е непряк резултат, само че е реалност, че ме разпознават и доста от тях даже желаят да се снимат с мен. Най съм щастлива, че 90% от хората, които ме заговарят, са деца. Като видиш едни детски очи, които те гледат с изненада и възхита, не знам дали има по-голяма премия от това. Това значи, че и техните родители са мои почитатели. Не може в едно семейство всички да стоят пред тв приемника и родителите им да имат неприятно мнение за един човек, а детето им да не го споделя това мнение.

Виж още: Калоян и Кремена: Кои са новите участници в " Игри на волята "? 

Каза, че синът ти те е подтикнал да се запишеш в " Игри на волята ". Какво мисли той за представянето ти в шоуто? 

Когато излъчиха епизода, в който влязохме в Резиденцията и демонстрирах неговата фотография, видях реакция у него, каквато не бях виждала. Той стартира да диша учестено, сподели ми, че ще се пръсне от горделивост. Казвал ми е, че в учебно заведение всички го поздравяват и че преди го е било позор от мен, тъй като не съм от общоприетия вид майки, а в този момент към този момент се гордее с мен. На мен ми стана смешно по какъв начин по този начин мнението на съучениците му внезапно му е повлияло. 

На какво искаш да научиш сина си?

Искам синът ми да бъде реалист, да бъде независим, да не се въздейства от непознати отзиви и оценки. Искам да вижда нещата в живота вярно и да има постоянна ценностна система, каквато за жалост през днешния ден нито някъде се преподава, нито децата се възпитават в този дух. За страдание не я виждам и у младежите. В тях виждам едно потомство, което „ лети “ по едни измислени облици, инфлуенсъри в обществените мрежи, без да си дава сметка, че всичко това е изкуствено. Следват се сляпо някакви идоли на база външния им тип, без да се познават тези хора. Ще ми се детето ми да стои надалеч от тези неща – да бъде задоволително интелигентен, с цел да разбере кои са в действителност стойностните неща в живота. 

Забелязахме, че не използваш Фейсбук, а профилът ти в Instagram е заключен. Защо избра това да бъде по този начин?

Имах Фейсбук профил, само че дълго време се канех да го изтрия – не бях дейна, а и не считам, че някой би трябвало да има достъп до моя персонален живот. Щастлива съм, че отстраних този профил. Сега имам независимост. Когато човек е подвластен от нещо, тъй като обществените мрежи основават взаимозависимост, той не е свободен. Хората там броят лайковете и почитателите си, те са в безспорна взаимозависимост. В този смисъл съм свободна. Имам Instagram и хиляди хора са ми пратили покана да ме следват, само че това е моето персонално пространство. 

И финално: какво ти следва оттук нататък?

Самият живот е доста огромно предизвикателство. Всичко, което ни се случва, има цел и тя ни води нанякъде, където би трябвало да стигнем. Независимо от всичко, което ми се е случило, съм удовлетворена, тъй като с помощта на това през днешния ден съм индивидът, който съм. Харесвам работата си, имам прелестни сътрудници. Харесвам персоналния си живот. Имам необикновен човек до себе си, имам прелестен наследник, доста ми се желае да разширя фамилията си.

Изображение: Красена Ангелова
Игри на волята

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР