За някои хора е врата към света, а за други

...
За някои хора е врата към света, а за други
Коментари Харесай

Българският паспорт е на 18-то място по привлекателност

За някои хора е врата към света, а за други - преграда пред свободата да пътуват.
Компанията „ Henley&Partners ” разгласява класацията си за тази година за най-предпочитани паспорти, включваща подробна информация за страните, които могат да бъдат посетени без виза от притежателите на съответния документ.
Според класацията на 110 страни, не отстъпва от миналогодишното си 18-то място, което поделя с Хърватия. Притежателите на тези паспорти могат да посетят безвизово 171 страни.
 Даваме поданство на чужденци против два милиона лв. Даваме поданство на чужденци против два милиона лв.
Чужденци ще могат да получават българско поданство, в случай че влагат най-малко 2 млн. лева на фондовата борса. Това гласят нови текстове, ко...
Най-предпочитаният паспорт продължава да бъде японският, като за жителите на са „ отворени ” границите на 191 страни. Следва Сингапур със 190 страни, Южна Корея и Германия с по 189. Италия, Финландия, Испания и Люксембург се подреждат на четвърто място, а техните жители имат право да пътуват без визи до 188 страни по света.
В класацията на 17-то място преди България се подрежда Румъния – румънският паспорт се позволява свободно в 172 страни.
На последно място в листата се намира Афганистан – жителите на страната могат да пътуват безвизово едвам до 26 страни, а директно преди него са класирани Ирак и Сирия, надлежно, с 28 и 29 страни със свободен достъп.
Паспортният показател на Henley е единственият по рода си, който се основава на данни на IATA (Международна асоциация за въздушен превоз – бел.ред.), и е направен след обширни изследвания, експертни мнения и актуализация през годината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР