За новото испанско правителство на премиера Педро Санчес, което встъпи

...
За новото испанско правителство на премиера Педро Санчес, което встъпи
Коментари Харесай

Испанският премиер изправен пред предизвикателството на Каталуния

За новото испанско държавно управление на премиера Педро Санчес, което встъпи в служба през вчерашния ден, главното предизвикателство ще бъде да опита да откри решение на рецесията в Каталуния, където одобри да води противоречиви договаряния със сепаратистите.

Тези договаряния бяха належащо изискване за това депутатите от сепаратистката партия Републиканска левица на Каталуния /РЛК/ да гласоподават " въздържал се " при вота на доверие в испанския парламент предходната седмица, с цел да може Санчес, който пристигна на власт през юни 2018 година, да остане на премиерския пост.

След договаряния с РЛК социалистите одобриха доста скоро да бъдат извършени разисквания сред централното държавно управление и следеното от сепаратистите районно държавно управление, с цел да бъде " разблокиран и канализиран политическият спор за бъдещето на Каталуния ".

Предвиден е избор, на който каталунците да се произнесат по възможните съглашения, които ще бъдат реализирани при договарянията.

" Каталунският въпрос е главният проблем в Испания от пет или шест години и това е първият път, когато някой взема решение да се оправи с него посредством договаряния ", споделя политологът Ернесто Паскуал от Каталунския Отворен университет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР