За новия британски крал казват, че никой не е по-подготвен

...
За новия британски крал казват, че никой не е по-подготвен
Коментари Харесай

Какво ще се промени с управлението на крал Чарлз III

За новия английски крал споделят, че " никой не е по-подготвен за трона от него ". Със сигурност е по този начин, тъй като той сяда на трона на 73 години. След 70 години като престолонаследник в този момент ще има нелеката задача да завоюва любовта и доверието на английските жители.

Как Англия ще се промени с настъпването на нова епоха в монархията и какви са най-големите провокации пред краля?

70 години - толкоз време Чарлз носи купата принц на Уелс, отредена за престолонаследника. Най-дълго очаквалият да наследи трона принц е и най-възрастният крал на Англия. Но не всички на Острова са подготвени да свикнат с мисълта, че си е отишла Елизабет Втора - кралицата, която беше знак на устойчивостта.



" За огромна част от нас британците, Кралицата е била там през целия ни живот. Няма да е пресилено, в случай че кажем, че гибелта й белязва края на една ера ", сподели журналистът Майкъл Холдън.

Какво ще се се промени?

Немалко неща в чисто битово отношение - като химна. Вместо досегашното " Бог да пази Кралицата ", британците ще се върнат към истинската версия на химна от 1745-а.

Поетапно ще бъдат сменени банкнотите и монетите, които в този момент са с лика на Елизабет Втора. От " Банк ъф Ингланд ", обаче, успокояват, че това ще продължи няколко години и актуалните паундове остават в действие.



Въпреки това, към този момент се приготвят първите монети, върху които ще бъде изобразен Чарлз Трети. Ще се наложи да бъдат изменени и униформите на служителите на реда, върху които в този момент са изписани буквите на Кралицата.

По-големи промени се чакат в облика на английското кралско семейство и метода, по който то се показва пред света.

" Кралицата постоянно е предизвиквала интерес, само че в никакъв случай не е давала изявление. Нито едно за цялото си 70-годишно ръководство. Да, сътрудничила е за разнообразни документални филми и повдигала леко завесата на това, което се случва в кралското семейство. Но единствено толкоз ", сподели каза журналистът Майкъл Холдън.

За разлика от Елизабет Втора, Чарлз Трети и синовете му Уилям и Хари са доста по-открити пред медиите. Да можеш да вземеш изявление от монарха - това ще бъде измежду новостите във Англия. Чарлз, сходно на своя татко принц Филип, е прочут с от време на време нетактичните си изявления. През годините той си е разрешавал да разяснява тематики, считани за неразрешена територия за кралските особи, в това число политика.

В изявление за Би Би Си преди няколко години, той не крие, че е наясно, че с възкачването си на престола, ще би трябвало да бъде и доста по-внимателен какво и по какъв начин споделя.



Със сигурност, ще остане отдаден на своите благотворителни дела - измежду тях опазването на околната среда и подпомагането на нуждаещи се. А още в първия си ден като крал, Чарлз Трети сподели и своя друга страна - на топъл и извънредно земен човек. Така го разказва тази 86-годишна жена, която през днешния ден изрече съболезнованията си и непринудено реши да целуне ръката на новия крал.

За първи път от близо век, Англия ще има и кралица-консорт. Съпругът на Елизабет Втора - Филип не получава купата крал, а през целия си живот е принц-консорт. Такава се очакваше да бъде и купата на брачната половинка на Чарлз - Камила. Но по искане на кралица Елизабет, след възкачването на сина й, Камила ще стане кралица. Променят се и купите на останалите членове на кралското семейство и Уилям и Кейт към този момент са херцози на Кеймбридж и Корнуол. След това престолонаследникът ще бъде именуван и принц на Уелс.



Но до момента в който всички промени в кралското семейство станат факт, би трябвало да се организира и коронацията. А това ще стане най-рано след година. Всъщност, легитимността на Чарлз не зависи от церемонията, само че е малко евентуално той да се откаже от събитието.

" Коронацията несъмнено ще бъде доста вълнуващо събитие за всички - освен за британците. Не сме имали такава от 70 години и евентуално само сватбата на Уилям и Кейт може да се съпостави с блясъка, който се чака да забележим в този ден ", сподели журналистът Майкъл Холдън.

Коронацията би трябвало да се организира в Уестминстърското абатство и да бъде проследена онлайн от минимум 3 милиарда телевизионни фенове по целия свят.











Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР