За нови заплахи съобщи съдия Цариградска. Владислава Цариградска обяви, че

...
За нови заплахи съобщи съдия Цариградска. Владислава Цариградска обяви, че
Коментари Харесай

„Ако не млъкна, ще „ми изкормят гениталиите“. Децата и съпруга ми са в опасност“: Съдия Цариградска с нови заплахи

За нови закани заяви арбитър Цариградска. Владислава Цариградска разгласи, че на имейла на Окръжния съд в Плевен, където работи, всеки ден се получават имейли, с които е сплашвана да мълчи. Признанието бе направено по време на чуването ѝ в нарочната комисия в Народното събрание, която би трябвало да изследва мрежата на убития на 31 януари Мартин Божанов – Нотариуса. Цариградска е заплашвана от Нотариуса. След гибелта му тя получи и правосъдна защита, за която е упорствала пред прокуратурата още преди месеци.

„ Преди два дни получих най-смущаващия имейл: Кажете ѝ на арбитър Цариградска, в случай че не млъкне, децата и брачна половинка ѝ ще са с бетонирани крайници на дъното на язовира “, обърна се към депутатите Цариградска.

Този механизъм и тази мафиотска конструкция, която беше изправена и против мен, се случва с доста съществено политическо въздействие.

С медийно присъединяване, корист от страна на прокуратурата, с безучастие и с репресивно следствие. Както и със корист със специфични разследващи средства или с частни компроматни банки. Това сподели още на националните избраници съдията.

Заседанието на комисията стартира със забавяне, тъй като в началото Цариградска беше настанена да седне до някогашната към този момент районна прокурорка на София Невена Зартова. Тя също ще бъде изслушана през днешния ден. Покрай абсурда с Нотариуса Зартова подаде оставка, а заместниците ѝ се разграничиха от нея. Цариградска изясни, че не желае да седне до Зартова, тъй като счита, че тя персонално е съдействала за прокурорския чадър и за чадъра от службите над Божанов.

Депутатката от ГЕРБ Росица Кирова настояваше изслушваните да седят по този начин, че да се виждат жестовете и мимиките ми.

„ Имам право да не бъда в допълнение виктимизирана “, сподели Цариградска.

„ Имам задоволително документални учредения, че ръководителят на Софийска районна прокуратура в оставка Невена Зартова персонално е съдействала Мартин Божанов да придобие демоничния облик посредством обезпечаване на прокурорски чадър над него, както и чадър от службите “, заяи Цариградска.

Това съобщи арбитър Владислава Цариградска по време на краткотрайната парламентарната комисия.

Цариградска изясни, че против нея е почнала проведена офанзива с медийни изявления.

Както и с предизвестия, че ще бъде свалена, в случай че не удовлетвори настояванията на към този момент починалия Мартин Божанов – Нотариуса. От арбитър Цариградска не се желал съответен резултат, а да се води от дело, в което самият Нотариус взел участие. На нея ѝ била назначена физическа защита. До май месец 2023 година за Министерство на вътрешните работи и по-специално прокуратурата нямало осъществени закононарушения против нея.

„ Аз съм била следена непозволено с секрети начини “, показа арбитър Цариградска.

Тя уточни, че Нотариуса, Пепи Еврото и държавният инструментариум разполага с най-съкровените секрети на всички към нас.

Съдия Цариградска е подготвена с оферти какво може да се направи, с цел да се ликвидира „ адската машина на държавния инструментариум “, както се изрази тя.

Цариградска изиска да се изисква от Сметната палата към този момент готовия отчет за КТБ, посредством който може да се проследят паричните потоци към обществени фигури и избрани медии. Тя настоя да се изследват и вредите от закритото профилирано наказателно правораздаване в 3 насоки: материални доказателства по проблема „ Осемте джуджета “, какво се е случвало с ограниченията за неотклонение на дефинира хора, уличени в тежки закононарушения и имало ли е внасяне на обвинителни актове, както и специфичните разследващи средства, които не са се употребявали единствено против магистрати.

Съдия Владислава Цариградска увери, че не се е подала на мафиотски напън. Няма обаче да уточни имената на магистратите, ходили в клуба SS.

Тя уточни, че Сотир Цацаров, Иван Гешев и Борислав Сарафов имат предпочитание да държат похлупака затворен – да не се разплете случая „ Нотариуса “ до дъно.

„ Прокуратурата под управлението на Сарафов не желае да проверява проблема „ Осемте джуджета “ и листата за бърз надзор на следствията на Антикорупционния фонд “, сподели тя.

Съдия Цариградска получила предизвестия да се кротне и да млъкне, като изключително зачестили преди присъединяване ѝ във краткотрайната парламентарна комисия за Нотариуса.

„ Кой ме заплашва и кой желае аз да мълча? Заплахите са, че в случай че не млъкна, ще ми изкормят гениталиите. Млъкване няма да има, бяха известени Министерство на вътрешните работи и бранш „ Киберсигурност “, отсече арбитър Цариградска.

Тя настоя и за промени в Наказателно-процесуален кодекс, с цел да може да има тежката дума да дефинира предмета на следствието, а на единствено прокуратурата. И след няколко месеца ще успее да даде отговор дали политици са били в стеснен контакт с Нотариуса.

 

Източник – Сега, News.bg

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория  България

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР