За нови руски атаки в близост до румънската граница с

...
За нови руски атаки в близост до румънската граница с
Коментари Харесай

Румъния строи противовъздушни убежища на границата с Украйна

За нови съветски офанзиви наоколо до румънската граница с Украйна оповестяват тази заран румънските медии.

Сигнали за въздушни паники и детонации са били чути в украинските дунавските градове Рени, Измаил и Килия, предава Диджи24. Сирените са се чували и от румънската страна на Дунав.

На този декор тече невиждана интензивност на румънската войска по делтата на Дунав. Румънското министерство на защитата стартира да строи противовъздушни убежища за жителите на село Плауру (окръг Тулча), където бяха открити останките от дрон. 

“Работата се прави в сходство с решението на Националния комитет за изключителни обстановки за защитни ограничения на национална територия в непосредствена непосредственост до зоната на спора в Украйна “, се споделя в публично известие на военното ведомство, оповестено на уеб страницата на институцията. 

Отряд от 50 военнослужещи от 10-та бригада Строителни войски с 20 единици техника построява две укрития от полуготов бетон . Всяка от тях е с размери 9,6 метра дължина, 2 метра широчина (отвътре) и 1,5 метра височина.

Миналата седмица румънското министерство на защитата заяви на два пъти  - във вторник и събота, че са открити остатъци от дронове в окръг Тулча в югоизточната част на страната. Извършва се инспекция за определяне на времето и събитията, при които са навлезли на румънска територия. Президентът Клаус Йоханис сподели в събота, че счита, че случаят е породен от съветски офанзиви против украински пристанища на река Дунав.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР