За нова телефонна измама, която може да доведе до плащането

...
За нова телефонна измама, която може да доведе до плащането
Коментари Харесай

Измамници ни звънят от Африка, плащаме огромни сметки за телефон

За нова телефонна машинация, която може да докара до заплащането на солени сметки след това, предизвестиха органите на реда.

Полицията в Пазарджик приканиха жителите да не отговорят на непознати телефонни повиквания от номера, започващи с код 00 223, съобщи БНР.

Кодът е на африканската страна Мали.

Целта на измамниците, съгласно униформените, е да поддържат дълъг телефонен диалог, което би натрупало огромни сметки на българските клиенти.

Говорителят на полицията Мирослав Стоянов изяснява, че това е някаква алтернатива за печелене на средства от хора, които се обаждат от доста надалеч, отвън територията на Република България, по всяка възможност от страни от Африка. Дори и на служебния телефон на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик е имало две сходни кликвания. Тоест, измамниците не сортират на чий телефон звънят, нормално мобилен, и чакат връщане на позвъняването.

Страните, от които се звъни, са отвън Европейски Съюз и там тарифирането на минута е доста по-голямо, в пъти над обикновено допустимото.

От полицията призоват жителите, когато получават сходни позвънявания от непознати номера, изключително с телефонни кодове, които са отвън рамките на Европейския съюз, да не връщат позвънявания. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР