За нова сеч на Витоша алармираха от и я показаха

...
За нова сеч на Витоша алармираха от и я показаха
Коментари Харесай

За нова сеч в борова гора на Витоша алармират от АБВ

За нова сеч на Витоша сигнализираха от и я демонстрираха на публицисти. В най-високата част на вилната зона на Бистрица, наоколо до границата на естествен парк „ Витоша “, е зейнала дупка в гората, водеща към медиите и желаеха пояснения от локалните управляващи.

„ Само преди месец, това нещо го нямаше, тук беше плътна борова гора, а сега виждате изсечена “, акцентира ръководителят на АБВ - София Христо Колев, сочейки изникналия път до градежа. „ После ще желаят да ни убедят, че тук не е имало дървата, а е било пасбище. Не, няма такова нещо и това е нагледният образец - брутална сеч, брутално посягане против природата “, добави той.
Припомняме, преди към месец, когато на мястото на строителната площадка се виждаше голям ров на бъдеща голяма жилищна постройка, техническият началник на градежа опита да увери публицистите, че не са сечени дървета, че там е нямало гора, а теренът е бил пасбище. 

Колев заяви още, че АБВ са получили отговор от кмета на регион „ Панчарево “ по запитването им кой е издал разрешителното за градеж. В него написа, посочи той - че в районната администрация няма нужната документи за този обект, а разрешителното за градеж и цялата документи са подписани от основния проектант на София Здравко Здравков. 

„ Законен е градежът, само че е извънредно аморален. Витоша се унищожава. Ще се строят жилищни здания. Вижте за каква сеч приказваме и какво закононарушение против природата “, разяснява Колев. 
„ От АБВ ще се борим със зъби и нокти това нещо да спре, да не се повтаря и да не се позволяват такива случаи. Но случилото се е реалност. Дърветата ги няма, а Витоша е белият дроб на София “, добави ръководителят на софийската организация на АБВ.
Той дефинира случая като „ безсрамие “ и заключи: „ 10 години ръководство на ГЕРБ - ето до това води “. 
„ Стотици декари млада борова гора са изсечени по най-вулгарния, по най-просташкия метод. Ми това го може ръководството на Борисов “, разяснява водачът на АБВ и повдигна въпроса за отговорността. „ Ние желаеме явен знак кой носи отговорността. Очевидно Здравко Здравков. Ако той продължава да бъде основен проектант на София, това е обект на Бойко Борисов. Името на вложителя е ясно, неговите обвръзки би трябвало да са ясни на способените органи “, означи Петков.

Как ще бъде възобновена изсечената гора, пита още водачът на АБВ.
 Румен Петков: Законодателно безхаберие са хрумките на властта за пенсиите Румен Петков: Законодателно безхаберие са хрумките на властта за пенсиите
Като „ законодателно безхаберие “ дефинира водачът на АБВ Румен Петков желанията на държавното управление за промени в обществената...

Снимки:  Ива Иванова / Аctualno.com
По думите на Петков, това е обект от национално значение, на който биха завидели строителите на НДК. " Казвам го не с подигравка, споделям го с гадност. И не са отговорни тези, които го вършат, а са отговорни корумпираните видове Борисов и тези към него ", разясни Петков.
" Не забележим ли това, не спрем ли тази вандалщина, след това няма на кого да се сърдим, тъй като ще живеем в кочината, която ще ни остави Борисов. Тя тук ще бъде несъмнено с мрамор и гранит, само че ние ще дишаме това, което остава от смрадта, предавана от държавното управление ", заключи Петков.
Автор: Ива Иванова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР