За нова рокада в държавната фирма „Автомагистрали“ ЕАД съобщава .

...
За нова рокада в държавната фирма „Автомагистрали“ ЕАД съобщава .
Коментари Харесай

Нова рокада в Автомагистрали, бордът на директорите вече е...

За нова рокада в държавната компания „ Автомагистрали “ ЕАД оповестява " ". От тричленния допреди няколко дни ръб на шефовете е освободен Валентин Вълков, само че за сметка на това са назначени трима нови членове, т.е. съветът на шефовете е към този момент 5-членен. При това и петимата са назначени в резултат на извършени състезания, а не „ краткотрайно до осъществяване на конкурс “, какъвто беше статутът на досегашния ръб.

Конкурсите в действителност бяха два, като единият – за трима представители на страната в борда на шефовете, бе извършен от Министерството на районното развиване и благоустройството и е бил извоюван от Десислава Христова и Иван Станчев, които и до момента управляваха „ Автомагистрали “ ЕАД, и от Филип Маркулиев.

По-любопитен е вторият конкурс, който е за двама самостоятелни представители в борда на шефовете. Той се е провел от Агенцията за обществените предприятия и надзор и съгласно крайното класиране, което още стои на уеб страницата на организацията, първите двама класирани са Владимир Трифонов и Стоян Беличев, който бе шеф на „ Автомагистрали “ до лятото и който служебната министърка на районното развиване Виолета Комитова съумя да уволни чак на третия опит. Вместо него обаче вторият самостоятелен представител на страната се оказва Гено Георгиев, който е класиран на трето място във въпросния конкурс. На четвърто и на пето място са класирани надлежно Иван Коларов и Стефко Василев.

Смяната в борда е станала на 20 септември, а на 27 септември новите пет индивида са трансформирали и устава, тъй че „ Автомагистрали “ ЕАД има към този момент двама изпълнителни шефове – Десислава Христова и Иван Станчев, които съставляват сдружението дружно и поотделно. Вписването на измененията в Търговския указател е станало няколко дни по-късно, а още няколко дни по-късно - в късния следобяд в сряда, сдружението пусна на уеб страницата си малко известие за новите членове на борда на шефовете без детайлности.

Още на 30 септември „ 24 часа “ писа, че заплатите на Десислава Христова и Иван Станчев са изравнени и са към този момент над 10 хиляди лева месечно. Същия ден от „ Автомагистрали “ разпространиха известие, че това е станало от 10 август, защото тогава функционалностите на Десислава Христова са изменени и тя има равни права с изпълнителния шеф Иван Станчев. Но в известието се премълчаваше, че в реалност Христова също е към този момент изпълнителен шеф, въпреки че към онази дата, това към този момент се е знаело.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР