За нова практика в големи търговски вериги съобщи читател на

...
За нова практика в големи търговски вериги съобщи читател на
Коментари Харесай

Жена плати двойно за зехтин на “промоция“ в Кауфланд, отказаха да й върнат парите

За нова процедура в огромни търговски вериги заяви четец на Trafficnews . Мъжът описа, че тъща му е желала да закупи зехтин от верига магазини Кауфланд, като въпросната бутилка, която е взела била над етикет за зехтин с понижена цена 14.99 лева
Прочетете още
Тези зехтини с понижена цена са били изчерпани, като на тяхно място били сложени цялостен кашон с бутилки зехтин, които са на друга по-висока цена - 27.99 лв. за брой. Това обаче дамата го е схванала сега, в който е видяла касовия бон, защото сметката и се сторила по-висока.

„ На 6 март сутринта моята тъща, която е емигрант от Украйна, пребиваваща в България с документ за краткотрайна протекция, закупува от магазин Кауфланд една бутилка зехтин и други артикули. Въпросната бутилка е била над етикет за зехтин с понижена цена 14.99 лева Тези зехтини с понижена цена са били изчерпани и погрешно на тяхно място някой е сложил цялостен кашон с бутилки зехтин, които са на друга, по-висока цена 27.99 лв.. Моята тъща се е заблудила, че ще закупи зехтин с понижената цена, заради това, че цялостен кашон бутилки са стояли на неправилното място, над неправилния етикет. Тъща ми минава касовата зона, заплащайки по-висока сума от предстоящото ”, описа той.

Веднага по-късно дамата отива към щанда " Информация " и макар, че не владее добре български, най-вече с съветски думи се пробва да изясни, че е била подведена и желае да върне зехтина.

„ Отговорили са и, че няма да може да го върне и няма да може да си получи парите за него назад. Служителката от „ Информация ” е изпратила на мястото своя колежка, която да прегледа етикетите. Тази колежка е споделила, че няма никакъв проблем и няма зехтини на неправилното място. Моята тъща влиза още веднъж в магазина да огледа етикетите и вижда, че кашонът с по-скъпи зехтини е липсващ от неправилното място ”, добавя мъжът.

След това дамата се е прибрала вкъщи мощно обезпокоена и е разказала на шурей си какво се е случило.

„ Аз незабавно я закарах до същия магазин с колата си, с цел да чуя обяснението на чиновниците. Служителката от „ Информация ”, сподели че от 1 февруари в Кауфланд има ново предписание, според което, не могат да се връщат хранителни артикули в случай че няма някакъв проблем с тяхното качество, или в случай че няма сбъркани етикети. Казаха, че казусът на тъща ми не попада в двете категории и не може да върне по-скъпия зехтин ”, показа още той, като съобщи, че е помолил за диалог и с шеф на магазина.

„ Управителят пристигна след няколко минути и разговаряхме, той ми сподели същите неща. Обясних му, че е била подведена и заблудена, заради стока стояща над погрешен етикет. Което се и удостоверява от обстоятелството, че напълно незабавно след закупуването на стоките, тъща ми е отишла на информация, като схваща, че е платила повече пари от предстоящото ”, прибавя той.

Няколко пъти, шефът им е споделил, че няма да одобри връщане на бутилката зехтин, и няма да и върне парите.

„ Той също ни заведе до зехтините, където към този момент нямаше нередности с етикетите. Също сподели че ще прегледа записите от камерите им. След няколко минути сподели, че в магазина няма камери, които да са ориентирани към мястото и да демонстрират какво се е случило. И по този начин, той няма причина да повярва на тъща ми, че не лъже и няма да и върне парите ”, споделя мъжът.

Смята новата процедура за възбрана за връщане на хранителни артикули за неуместна и споделя, че съгласно него би трябвало да се забрани.

 „ Правилото на Кауфланд да не одобряват връщане на хранителни артикули, би трябвало да се забрани. То е незаслужено и ощетява българските консуматори и то най-много възрастни, пенсионери, хора в неравностойно състояние, които имат вяра на етикетите и на ситуацията на стоките, а не са научени добре да съпоставят числа от баркодове и имена на артикули. Смятам, че това би трябвало да бъде неразрешена комерсиална процедура. Щом няма камери на въпросното място, той одобри, че тя няма доказателства за правотата си и е автоматизирано отговорна и лъжеща. А тя няма по какъв начин да отбрани себе си ”, приключва мъжът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР