За нова опасност за околната среда предупреждава Би Би Си

...
За нова опасност за околната среда предупреждава Би Би Си
Коментари Харесай

Маските за еднократна употреба - поредна екологична опасност

За нова заплаха за околната среда предизвестява Би Би Си -. Ето доводите на Джъстин Паркинсън от Би Би Си, предадени от БГНЕС:
Правителството във беше призовано да направи повече, с цел да накара хората да преминат от еднократни хирургични маски към такива за многократна приложимост.
 Напрежение в Гърция поради маските в учебно заведение, родители на митинг (ВИДЕО) Напрежение в Гърция поради маските в учебно заведение, родители на митинг (ВИДЕО)
Напрежение породи в Гърция преди началото на образователната година. Родители стачкуват против наложителното носене на маски, други не иск...
Либералните демократи обявиха, че хирургическите маски за еднократна приложимост са предизвикали " големи " количества и че би трябвало да се предизвикват екологични други възможности.
А Партията на зелените желае министрите да насърчат медиите да ги демонстрират по-малко, с цел да спрат превръщането на потреблението им в „ норма ”.
Маските за еднократна приложимост съдържат, които и могат да навредят на жителите на дивата природа, които ги ядат или се заплитат в тях.
Правителството на Обединеното кралство съобщи, че проверява дали (ЛПС) могат да бъдат " употребявани наново по безвредни способи ".
За да се предотврати разпространяването на, маските за лице - еднократни или неведнъж употребявани - в този момент са наложителни в публичния превоз, в магазините и в някои други затворени пространства в Англия, Шотландия и Северна Ирландия.
 Турция вкарва наложителни маски на публични места Турция вкарва наложителни маски на публични места
Турските управляващи вкарват наложително потребление на маски на публични места в цялата страна като част от битката против ковид....
Правилото важеше единствено за публичния превоз в Уелс, само че от през днешния ден ще бъде разширено до магазините и другите закрити пространства.
Последните данни за Англия на Службата за национална статистика демонстрират, че 96% от възрастните, напуснали домовете си през последната седмица, са носели защитни маски.
Там се показва, че употребяваните еднократни лицеви покрития - постоянно съдържащи пластмасата полипропилен - би трябвало да се слагат в " черните торби " в кошчетата за боклуци " или в кошче за отпадък, в случай че сте на открито ".
Хората не би трябвало да изхвърлят еднократните хирургични маски в панер за преработване, защото те не могат да бъдат рециклирани посредством стандартни уреди, а в случай че наоколо няма кошче за отпадък да не ги изхвърлят случайно.
Но откогато популацията е задължено да покрива лицата си, екологични групи настояват, че стотици хиляди, даже милиони маски за еднократна приложимост се изхвърлят навън, замърсявайки неимоверно градовете и провинцията.
 Бой поради маска сред пасажери в американски аероплан Бой поради маска сред пасажери в американски аероплан
Пътниците на американска самолетна компания се биха поради отхвърли на пътничка да си постави защитна маска на борда, съобщи РИА Новости, цити...
Като част от своя Great British Beach Clean, който се организира от 18 до 25 септември, Обществото за запазване на е помолило доброволците, участващи в тазгодишната самодейност да водят статистика какъв брой маски за еднократна приложимост са събрали по време на акцията.
Лора Фостър, началник на Организацията за чисти морета, сподели: „ Просто погледнете реки като Темза и ще ги видите маските да се носят по водата ”.
" Когато маските са цели, дивите птици ще се заплитат в тях или пластмасата ще бъде погълната. Те няма да се разградят биологично, макар че ще се разпаднат, въвеждайки повече микропластмаси и хранителната верига ", предизвести Фостър.
--------------------------------------------------------------
Джъстин Паркинсън, Би Би Си
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР