За нова опасна мода сред подрастващите алармират униформените от МВР

...
За нова опасна мода сред подрастващите алармират униформените от МВР
Коментари Харесай

Опасност: Деца се друсат с нова дрога

За нова рискова мода измежду подрастващите сигнализират униформените от Министерство на вътрешните работи - Велико Търново - деца се друсат с никотинови торбички. Това е законен никотинов артикул и заради това е леснодостъпен, написа Факти.бг.

Въпреки че е неразрешен за продажба на малолетни и малолетни, те намират метод да се снабдят с него и да си устройват надпревари по устойчивост с концепцията да бъдат забавни и харесвани от връстниците си, изясняват от полицията.

Според Стефан Бакалов, шеф отдел " Борба с наркотрафика " в Агенция " Митници ", става дума за пъстра палитра от наркотични субстанции и психотропни вещества. " Никотиновите торбички са легален артикул, който е на пазара. Има няколко типа приложимост. Съдържанието им може да е рисково за подрастващите, тъй като е огромно количество никотин. Това е тип интоксикация, рисковете за здравето са доста ", уточни той.

По думите му повече от 3000 типа са новите наркотични вещества. " Имаме повишаване на арестувани с таблетки вид лекарствени форми, бензодиазепини или опиоиди. Те дават опция за превъзбуждане или угнетяване на избрани положения. Новост е, че посредством darknet се продават разнообразни нови наркотични субстанции в дребни количества ", разяснява Бакалов.

Той разкри, че в последните 2 седмици са разрушени 4 незаконни групи, които са основали уеб сайтове, продаващи наркотични субстанции. " Афганистан приоритизира производството на дрога в метаамфетамин, към този момент не толкоз на хероин. Потреблението на хероин ще стигне до нула у нас, поради появилите се нови наркотични субстанции ", изясни Бакалов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР