За нова фишинг атака от името на банка, оперираща на

...
За нова фишинг атака от името на банка, оперираща на
Коментари Харесай

Нова фишинг атака от името на банка

За нова фишинг офанзива от името на банка, оперираща на българския пазар, оповестява Sofia24.bg.Потребители, които не са и в никакъв случай не са били клиенти на ОББ получават имейли с покана да вкарат персонални данни за " отбрана " на сметките им.За следващ път припомняме, че никоя банкова институция не събира персонална информация посредством имейли.

В известието, озаглавено " Добавете в допълнение средство за сигурност " написа: " Уважаеми клиенти,С днешна дата 23.03.2023г. влизат в действие нашите изменени условия за осведомителна сигурност на Вашите сметки, затова всеки клиент, който желае да употребява нашите услуги за мобилно банкиране, е задължен да премине процеса по възобновяване на своето средство за отбрана на своята сметка.Съгласно разпоредбите за потребление на предлаганите услуги, ние си резервираме правото да ограничим достъпа на всеки клиент, който не е минал през нужните стъпки. Крайният период за осъществяване е 24.03.2023г.

Повече информация може да откриете на нашият уеб страница или като посетите наш офис.Извиняваме се за породеното стеснение.

Благодарим Ви!

Веднага обаче би трябвало да изтриете този имейл, тъй като това е машинация, поучават специалисти. Наскоро  KBC Bulgaria, към която принадлежи и ОББ популяризира публично известие, което гласеше:

" Уважаеми клиенти, по отношение на регистрирани сигнали за получени имейл известия, приканващи към вход в KBC Online Bulgaria, Ви уведомяваме, че тези известия са лъжливи и не се изпращат от страна на банката.

Кей Би Си Банк България ЕАД в никакъв случай не изпраща имейл с линк за вход. Ако получите подобен имейл, не следвайте линковете и не въвеждайте потребителско име и ключова дума за вход. За Ваша сигурност предлагаме постоянно да въвеждате собственоръчно в уеб браузъра адреса на KBC Online Bulgaria.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР