За нова акция в сектора с търговия с крипто валути

...
За нова акция в сектора с търговия с крипто валути
Коментари Харесай

Разкрита е мрежа за измами с криптовалута чрез кол центрове в България, Кипър и Сърбия

За нова акция в бранша с търговия с крипто валути оповестиха през днешния ден от държавното обвиняване. Разбита е интернационална мрежа за измами с криптовалути, настояща на територията на България, Кипър и Сърбия, излиза наяве от известие на прокуратурата. Тя е била обезвредена в рамките на съвместно следствие на българската прокуратура в съгласуваност с Евроджъст и Европол.

Жертви на измамите са доста жители в Германия, Швейцария, Австрия, Австралия и Канада, прецизират от държавното обвиняване като показват, че у нас, по случая е била извършена акция на 11 януари. Датата е ден преди извършената през вчерашния ден спецакция по отношение на следствието, засягащо криптобанката Nexo, а от прокуратурата не разясняват има или не връзка сред двете интервенции.

Според известието на държавното обвиняване разрушената мрежа е работила професионално за основаване на прът центрове. Засега се допуска, че посредством тях  са излъгани голям брой жертви в Германия, Швейцария, Австрия, Австралия и Канада за минимум десетки милиони евро, се споделя в известието на прокуратурата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР