За нов вид телефонна измама предупреждава Би Ти Ви –

...
За нов вид телефонна измама предупреждава Би Ти Ви –
Коментари Харесай

Нова измама - с импулсни телефони от о. Възнесение

За нов тип телефонна машинация предизвестява Би Ти Ви – импулсни номера от остров в Атлантическия океан нападат клиентите по метода „ пропуснато позвъняване ”. Отскоро доста хора у нас алармират, че са ги търсели от остров Възнесение от номер, който стартира с код + 247. Непознатият номер позвънява единствено един път. Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика Симона Дянкова е измежду атакуваните. Решава да се обади назад. „ Въобще не погледнах. Започна да отброява секунди, хем даваше сигнал, хем отчиташе все едно приказвам ”, съобщи тя. Веднъж върнала позвъняване, позвъняванията зачестили - в събота да вземем за пример й звъняли 6 пъти от Албания.
Резултатът – според от страната, от която са ви потърсили, минутата диалог (т.е. най-малкото, което ще платите) е 12 лева, само че в случай че е номер с добавена стойност сумата може да набъбне до към 20 лева
Често са употребявани номера от ов. Възнесение (с код +247), само че към този момент има и такива от Албания (код +355, доста непосредствен до нашия +359) и Румъния, където пък доста нашенци пътуват.
Според специалиста по кибер сигурност Спас Иванов сходни видове „ фишинг ” се употребяват и с доста по-лоши цели – да вземем за пример с текстови известия за извоювани промоционални карти от известни магазини. Есемесът съдържа линк към уебсайт с вирус, който може да изтегли всички пароли например за онлайн банкиране.
„ И трите мобилни оператора имат системи за анализиране на потребителското държание. Според мен е тяхно морално обвързване когато ние в никакъв случай не сме се обаждали в Сиера Леоне, в случай че ние тръгнем да го вършим няколко следващи пъти, да бъдем спрени ”, разяснява Иванов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР