За нов вид измама, при която се ползват онлайн игри

...
За нов вид измама, при която се ползват онлайн игри
Коментари Харесай

Полицията алармира: Измамници зарибяват деца чрез онлайн игри

За нов тип машинация, при която се употребяват онлайн игри за деца, сигнализира варненската полиция. Схемата била разкрита преди дни, откакто органите на реда засекли 48-годишен татко и 15-годишния му наследник, които са плащали, употребявайки информация от непознати банкови карти.

Разследването открило, че до момента в който играели компютърна игра, момчето и двама негови връстници са били зарибени от различен състезател да пазарят на ниска цена от възложен от него лист със уеб сайтове за електронна търговия. Комуникацията сред непознатия и децата е водена в интернет платформата „ Discord “. Момчетата били уверени да платят по интернет в биткойни на непознатия, да си записват профил в съответния интернет магазин и в подмяна да получат определена от тях стока. По този метод са били добити 4 електрически тротинетки и 3 електрически велосипеда на обща стойност към 20 000 лева

Стоките са предадени на органите на реда. Бащата и синът му нямат престъпни регистрации. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Варненската окръжна прокуратура.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР