За нов вариант на COVID-19 – Арктурус“, тръгнал преди няколко

...
За нов вариант на COVID-19 – Арктурус“, тръгнал преди няколко
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Нов вариант на COVID-19 причинява конюнктивит 


За нов вид на COVID-19 – „ Арктурус “, тръгнал преди няколко месеца от Индия, учените настояват, че е по-заразен от досегашните и предизвиква конюнктивит. Но не е заплашителен и няма да се плашим. Това разяснява в студиото на „ Здравей, България “ съветникът на Столичната община по здравните въпроси проф. Тодор Кантарджиев.

„ Ковидът сега не е рисков за хората, които са дейни, а е рисков за тези в лечебните заведения. Трябва да пазим интензивните отделения и пациентите с хематологични и онкологични болести. Това е работата на медицинските управляващи “, акцентира специалистът.

Проф. Кантарджиев регистрира увеличение на леките форми на респираторни болести, присъщи за сезона. „ Те са много разнородни. Например, има едни с много тежка хрема, кашлица, температура и уморяемост при децата. След 3-4 дни се заразяват родителите и по-възрастните “, изясни той.

За поддържане на имунитета професорът предложи излизането на чист въздух, както и вярното и разнообразно хранене. „ Не злоупотребата с изкуствени витамини, тъй като би трябвало да има сдържаност при използването им. Много е значимо и спокойствието “, разясни проф. Кантарджиев.

Съветникът по здравните въпроси на Столичната община предвижда спад в случаите на скарлатина след месец май.

„ Има понижаване, което не се дължи на климатичните условия, а на вярната приложимост на медикаменти. Голяма част от лекарите научиха кои са антибиотиците за скарлатината “, увери проф. Кантарджиев.

„ Ваксина против варицела има, само че към този момент три години се чудят какво да я вършат. Предполагахме, че ще има пик на варицелата след ограниченията за ковид “, добави той.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР