За нов опит на руските въоръжени сили да превземат столицата

...
За нов опит на руските въоръжени сили да превземат столицата
Коментари Харесай

Украйна: Руснаците се готвят за нов опит да превземат Киев

За нов опит на съветските въоръжени сили да завладяват столицата Киев, предизвестява Министерството на защитата на Украйна.  " Според наличната информация врагът се приготвя за нов опит за завладяване на Киев ", се споделя в изказване на пресслужбата на въоръжените сили на Украйна, съобщи БГНЕС.

Твърди се, че през последните дни Киев е относително спокоен, макар че съветската артилерия обстрелва покрайнините на столицата.

По-рано тази седмица кметът Виталий Кличко прикани обществеността да остане на закрито или в убежища, защото градът ускорява отбранителните ограничения, като добави, че отвън столицата се водят интензивни боеве.

" Общинските управляващи вършат всичко допустимо да обезпечат надеждни градски услуги ", сподели той. " Разпределяме помощта измежду най-уязвимото население и складираме храни, артикули от първа нужда и медикаменти ".

По-рано през днешния ден ръководителят на регионалната администрация на Киев Олексий Кулеба прикани жителите да се изтеглят от града.

" Днес популацията на Киевска област ще бъде евакуирано по филантропични коридори: Ворзел, Буча, Бородянка, Ирпен, Гостомел през Стоянка - Белгородка до град Киев. "

Евакуацията беше планувана за 11:30 ч. локално време Заповедта за евакуация бе издадена час откакто Кулеба прикани жителите на Киев да се приберат в бомбоубежищата допустимо най-бързо.

Войната на Русия в Украйна, която стартира на 24 февруари, провокира интернационално наказание и докара до строги финансови наказания против Москва.

Отчитайки световното неодобрение, доста от огромните международни предприятия ограничиха или стопираха активността си в Русия.

По оценки на Организация на обединените нации от началото на войната в Украйна са починали минимум 474 цивилни и са ранени 861 души, а над 2,1 млн. души са избягали в прилежащи страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР