За нормален живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и

...
За нормален живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и
Коментари Харесай

За нормален живот на 4-членно семейство са необходими 2500 лв., пресметна КНСБ

За естествен живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца, са нужни 2504 лева месечно, сочат данните на Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ за юни 2020 година. Данните бяха показани на конференция през днешния ден от президента на КНСБ Пламен Димитров, от специалиста Виолета Иванова и от шефа на института Любен Томев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Издръжката на живот за човек от четиричленно домакинство е 626 лева месечно. Парите са нужните за покриване на разноските за храна, за поддържане на жилището, опазване на здравето, обучение, превоз и отмора по отношение на междинните български стандарти за четиричленно домакинство.

Според разбора все още две трети от семействата у нас са с общ приход под нужните средства за прехрана на живот. Макар и постепенно този дял се намалява през последните години, като през 2018 година той е бил 72%, а през 2019 година - 71%. Все още всяко седмо домакинство от 10 живее с общ приход на човек под нужните средства за прехрана на живота, считат още от института.

Освен това 29% от българските семейства са с общ приход на човек до 363 лева, което е формалната линия на беднотия за 2020 година Това са близо 2,1 млн. души. Отчита се леко понижение на каузи на бедните семейства по отношение на същия интервал на миналата година, когато са представлявали 30%, само че се резервира на високи равнища.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР