За нормален живот на четиричленно домакинство -двама възрастни и две

...
За нормален живот на четиричленно домакинство -двама възрастни и две
Коментари Харесай

КНСБ: За нормален живот на четиричленно домакинство са необходими 2508 лева месечно

За естествен живот на четиричленно домакинство -двама възрастни и две деца, са нужни 2508 лв. месечно. Това сочат данните на Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ за последното тримесечие.

Данните бяха показани на онлайн конференция през днешния ден от президента на КНСБ Пламен Димитров, от шефа на института Любен Томев и от специалиста Виолета Иванова.

Издръжката на живот за човек от четиричленно домакинство е 627 лв..

Парите са нужни за покриване на разноските за храна, за поддържане на жилището, опазване на здравето, обучение, превоз и отмора по отношение на междинните български стандарти за четиричленно домакинство.

Няма съществени промени по отношение на предходното тримесечие, издръжката нараства с 0,2 %, само че питателните артикули спадат с 0,8 %. Но на годишна база цените нарастват с 3,8 %, сподели Виолета Иванова.

Пламен Димитров напомни, че към 300 000 работни места се резервираха с помощта на ограниченията и схемите, контрактувани сред обществените сътрудници. 103 000 работни места за интервала март-октомври бяха изгубени. Най-силно са наранени тези, които са изложени на риск от беднотия и обществено изключване, а страната ни продължава да е водеща по този индикатор - към 32 % от популацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР