За ниската избирателна активност има два фактора. Единият е машинния

...
За ниската избирателна активност има два фактора. Единият е машинния
Коментари Харесай

Проф. Стойчев: Всъщност изборната активност не е драматично ниска

За ниската изборна интензивност има два фактора. Единият е машинния избор, който продължава да стопира избрана част от хората да гласоподават. Вторият е разочарованието за хората, които са търсили смяна, а другите възможности, които оферират партиите като че ли не могат да доведат задоволително гласоподаватели пред урните. 

Това разяснява пред Нова тв проф. Стойчо Стойчев.

Имаме 50 000 души повече на тези избори, които са отишни да гласоподават, единствено с цел да натиснат опцията " не поддържам никого ". Това демонстрира на какво се дължи и част от невалидните бюлетини, когато се гласуваше с тях. Тогава такава опция нямаше, само че доста хора рисуваха по бюлетините всякакви неща и бюлетините ставаха невалидни, уточни той.

Ако гледаме и данните от преброяването и съотнесем тази числа към гласувалите, ще забележим, че изборната интензивност в действителност не е чак толкоз ниска. Тя е над 50% действителна. По-ниска е в сравнение с сме имали на предишни избори, само че се надявам на последващи избори интензивността да се вдигне, уточни той.

Много се надявам да се сформира едно градивно и работещо болшинство в Народното събрание, което да застане зад ясна и ангажираща законодателна смяна, уточни той. И добави, че най-важно е постоянното болшинство, а не съответните министри, които са единствено едни реализатори.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР