За Никулден (6 декември) общината в Ловеч и тази година

...
За Никулден (6 декември) общината в Ловеч и тази година
Коментари Харесай

За Никулден в Ловеч осигуряват безплатна рибена чорба

За Никулден (6 декември) общината в Ловеч и тази година раздаде на жителите безвъзмездна рибена супа . Порциите бяха разпределени  пред катедралния храм „ Св.св. Кирил и Методий “ в центъра на града при съблюдаване на отдалеченост и всички противоепидемични ограничения.

„ Да бъдем живи и здрави, дарени с доста наслада, сили и любов, с цел да има благоденствие и по-добър живот за всички. Пожелавам следващата година да раздаваме чорбата без ръкавици и без маски ", това сподели доктор Димитър Димитров – Директор на Дирекция „ Образование, опазване на здравето, просвета и туризъм “ в Община Ловеч, който разсипа първите порции.
 Община Ловеч
Никулденското ядене беше осветено от отец Михаил Ковачев с пожелания за здраве към събралите се хора. Преди това в храма беше отслужена Божествена Света литургия за празника на Свети Николай Чудотворец.

По традиция, на 6 декември, православната черква слави паметта на Свети Николай Мирликийски , който е измежду най-почитаните християнски светци, прочут с чудотворното си молитвено покровителство за бедните и изпадналите в неволя хора.

За празника  Община Ловеч осигури общо 30 кг риба . Храната беше приготвена от чиновниците на Домашен обществен патронаж. Рибена супа имаше в обедното меню и за всичките 300 консуматори на Домашен обществен патронаж. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР