За никого не е тайна, че тревата е любимата настилка

...
За никого не е тайна, че тревата е любимата настилка
Коментари Харесай

След нов блестящ мач: Непоколебим Кирьос ще дебютира на мейджър полуфинал!

За никого не е загадка, че тревата е обичаната настилка на Ник Кирьос и точно на нея австралиецът съумява да разгърне капацитета си. Мнозина чакаха, че след страхотните му изяви по време на подготвителните шампионати на зелено Ник ще доближи до заключителните стадии на Откритото състезание на Англия.

Тези упования изцяло се сбъднаха, защото роденият в Канбера тенисист продължава да се показва чудесно на Свещената трева и през днешния ден си резервира място на дебютен полуфинал в шампионат от Шлема, откакто пречупи съпротивата на Кристиан Гарин в три сета - 6:4 6:3 7:6(5). В борба за място в конфликта за купата негов противник ще бъде спечелилият от дуела сред Рафаел Надал и Тейлър Фриц.

Срещата стартира извънредно отрицателно за австралиеца, който позволи редица непредизвикани неточности и загуби първите 8 точки, изоставайки с 0:2. Той обаче бързо се активизира и с придвижване на времето от ден на ден можехме да го забележим в присъщата за него офанзивна позиция. Сервисът му продължи да действа безотказно и точно с негова помощ любимецът отрази два брейкбола в маратонски девети гейм. Впоследствие нервното напрежение се трансферира напълно в половината на Гарин, който след серия от непредизвикани пропуски позволи да бъде продънен на нула в ответното си подаване, с което бе комплициран завършек на разногласието за откриващата част.

Интензитетът в играта на Кирьос се резервира и във втория сет, където австралиецът още веднъж имаше водещата роля в разиграванията с помощта на високоскоростните си удари, предизвикващи чести грешки от ракетата на противника. Гарин не успяваше да парира офанзивите на своя конкурент, заради което канберецът реализира още един брейк на нула в четвъртия гейм. Макар в идващите две подавания да бе изправен пред рискове от загуба на преднината си, международният №40 още веднъж пласира няколко отлични сервиса, които му помогнаха да развие своя задатък до 5:2 и не след дълго да затвори и този сет в своя изгода.

Третата част започва с поредност от безпроблемно извоювани подавания от двамата сервиращи, които използваха по най-хубавия метод своя начален удар, с цел да вземат предимство в разиграването. Единствените проблеми от сервис линията за някого от двамата пристигнаха в шестия гейм, когато Гарин подвигна оборотите и възползвайки се от спада в концентрацията на съперника, доближи до три благоприятни условия за пробив. Тогава обаче подаването на Кирьос още веднъж му се притече на помощ и той съумя да се измъкне незасегнат, възвръщайки равенството за 3:3.

Паритетът остана недокоснат до 6:6, което провокира изиграването на тайбрек, където южноамериканецът не се възползва от своите шансове и мигновено бе осъден от Ник. Макар да изостана с 3:5, австралиецът съумя да резервира фокуса си и да завоюва идващите четири точки, с цел да реализира най-значимата си победа в кариерата до момента.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР