За никого не е тайна, че Новак Джокович не пропуска

...
За никого не е тайна, че Новак Джокович не пропуска
Коментари Харесай

Какъв човек ще съм, ако не помогна: История за милосърдието на Джокович към млад талант

За никого не е загадка, че Новак Джокович не пропуща опция да окаже поддръжка на младите сръбски тенис гении и постоянно може да забележим фрагменти по какъв начин организира тренировки в тяхната компания, когато се завърне в родния си Белград. Бившият №1 освен че ги подкрепя, давайки им късмет да упражняват дружно с него и да почерпят от опита му, само че и им оказва всичката нужна поддръжка за тяхното развиване.

Това потвърждава разказът на Елдин Меджедович - бащата на един от най-обещаващите млади гении на Сърбия в лицето на Хамад Меджедович. 19-годишният сърбин неотдавна завоюва своя първи трофей от сериите " Чаланджър " в Германия, а понастоящем заема рекордната за себе си 259-а позиция в международната класация. По всяка възможност обаче това едва ли би било допустимо да се случи толкоз скоро, в случай че не беше приносът на 21-кратния първенец от Големия шлем.

" Имахме шанс, че животът ни срещна с Новак ", стартира Елдин. " Той в действителност поставя старания за развиването на Хамад и му оказва помощ във всяко едно отношение: финансово, психическо и обществено. Спомням си един диалог с Ноле. Тогава обсъждахме стъпките, които би трябвало да се подхващат за израстването на Хамад. Честно да си призная, в този миг се ощипах, с цел да убедя себе си, че всичко това не е сън, а се случва в действителност.

Джокович ми даваше хрумвания какво да създадем с Хамад и си припомням, че му отговорих: " Ноле, скърбя, само че всичко коства пари ". Той продължи, предложи ми треньор, построи проект за развиването му и добави: " От Хамад се желае единствено да тренира, аз ще направя останалото ". След като още веднъж му припомних, че не би трябвало да забравяме, че всичко е обвързвано с финансови средства, той отвърна: " Едо, не го върша за пари. Имам от кое място да спечелвам. Моята роля и задача е да оказвам помощ. Какъв човек ще съм, в случай че не оказвам поддръжка на деца, които го заслужават, които обичат тениса и реализират резултати? ".

Това не бяха единствено думи, защото незабавно по-късно Новак мина към осъществяване на обещанието си. През цялата 2021-ва година не сме дали нито динар за треньори, пътувания, хотели, самолетни билети, физиотерапевти, масажисти и подготвителни сесии. А всичко това нямаше да коства по никакъв начин малко пари в толкоз безценен спорт като тениса.

Първоначално, Хамад бе нервозен при срещите си с Новак, само че това е обикновено поради обстоятелството, че става въпрос за най-хубавия тенисист в света. Въпреки това Ноле съумя да откри метод да се сближи с него и да го накара да се усеща удобно. Веднъж Новак пристигна и го прегърна, след което го предложения да играят дружно баскетбол. Той способства доста за това Хамад да се отпусне, до момента в който прекарват време дружно. Впоследствие синът ми ми сподели: " Татко, той гледа на мен като другар, тъй че и аз бих желал да бъда негов другар ".

В същия ден, в който Меджедович завоюва Чаланджър шампионат в Германия, Джокович игра осминафинал на Уимбълдън. Тогава Хамад ми показа, че Ноле е бил измежду първите, които са го поздравили за триумфа. Бях същински впечатлен, тъй като той е огромен първенец, играе извънредно значим шампионат, само че все пак намира време да се поинтересува от резултатите на по-младите си сънародници. Разбирайки, че Хамад е завоювал купа, Новак му е изпратил известие минути преди своя мач на Уимбълдън. Слава богу, че има хора, за които не парите, а човещината стои преди всичко ", приключва описа си Меджедович-старши.
Вижте тази обява в Instagram.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР