За никого не е тайна, че Новак Джокович не произлиза

...
За никого не е тайна, че Новак Джокович не произлиза
Коментари Харесай

Джокович: Родителите ми бяха единствените, които повярваха в мен; длъжник съм им

За никого не е загадка, че Новак Джокович не произлиза от най-богатото семейство и надалеч не е имал елементарен път до международния връх в тениса. Световният номер едно нееднократно е споделял за ужаса от войната, с който е трябвало да се сблъска в най-ранна детска възраст.

Самият 24-кратен " мейджър " първенец е разказвал по какъв начин неговият татко един път е извадил банкнота от 10 немски марки на масата и е споделил, че фамилията разполага само с това, само че все пак, то Сърджан и Диана Джокович вършат и невъзможното, с цел да подсигурят най-хубавите условия за тренировки на своя първороден наследник, а новият първенец на US Open и до през днешния ден е признателен за тази жертва на своите близки:

" Шансовете бяха напълно против мен и фамилията ми, само че успяхме да се оправим. Казвам това, тъй като съм голям дебитор на родителите си, които жертваха всичко, с цел да бъда на тази позиция сега. Това не е никакво факсимиле и в действителност го мисля. Беше ни извънредно мъчно и трябваше да минем през такива компликации и жестокости, че евентуално последното нещо, за което би се замислил в сходен миг, е да подкрепиш детето си в толкоз безценен спорт. Майка ми и татко ми обаче рискуваха всички поради мен, а аз постоянно ще го помня и в този момент е мой ред да се отплатя за безграничната им религия в мен, когато никой различен не мислеше, че ще съумея " - принзава Джокович.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР