За никого не е тайна, че най-харесваният човек в офиса

...
За никого не е тайна, че най-харесваният човек в офиса
Коментари Харесай

Всеки има право на харизма

За никого не е загадка, че най-харесваният човек в офиса разполага с редица преимущества. Той получава повече внимание, по-лесно се сприятелява със своите сътрудници, има повече благоприятни условия за присъединяване в разнообразни планове и нормално получава покачване по-бързо от останалите.

Ако познавате такива хора, то най-вероятно сте забелязали, че за всички тях е присъщо едно общо качество – те са харизматични(и то доста). Харизматичните хора имат способността да стимулират и въодушевяват останалите, без даже да поставят старания за това.

Важно е обаче да знаете, че е нужно да сте харизматични по природа, с цел да бъдете харесвани – задоволително е да положите нужните старания, с цел да придобиете и развиете чертите, присъщи за харизматичните хора. Ето по какъв начин:

Избегнете умишлено връзката, при която всичко се върти към вас

В основата на харизимата е това, че тя кара хората към вас да се усещат значими. Както споделят Брет и Кей МакКий от The Art of Manliness: „ Когато мислите за харизма, в главата ви идва идеят, че тя е обвързвана с това другите да гледат на вас като на готин човек. Парадоксалната загадка на харизмата е, че тя не е зависи толкоз от вашите положителни качества, колкото то способността ви да карате другите да се усещат добре. “

Научете се да се чувствате комфортно в личната си кожа

Увереността в личните ви качества, умения и знания ще направи харзимата ви по-правдоподобна и същинска. Това значи, че не би трябвало да сте срамежливи и плахи, само че и че не би трябвало да прекрачвате границата, която разделя увереността от арогантността. Помислете за нещата, които харесвате най-вече в себе си, и се постарайте тези ваши качества да изпъкват пред другите.

Научете се да говорите с другите

Развийте информационните си умения и ще повишите харизмата си. Научете се по какъв начин да стартирате, водите и поддържате диалозите и какво би трябвало да вършиме, с цел да накарате другите да се усещат удобно във вашата компания. Както се споделя: „ Опитът прави майстора “.

Бъдете изразителни

Забавлявате ли се? Нещо вие е разсмяло?  А може би ви е натъжило? Няма потребност да прикривате възприятията си. Харизматичните хора показват всички страсти които изпитват. Позволете на тялото ви да приказва вместо вас (с жестове и мимики). Хората сигурно ще запомнят диалога си с вас, в случай че не се страхувате да покажете възприятията, които в действителност изпитате.

Взимайте образец от другите

Не знаете какво да извършите и по какъв начин да реагирате в избрана обстановка? Вземете образец от останалите! Ако някой седи по характерен метод или споделя избрани неща, отговорете със същите жестове и поведенчески знаци. Харизматичните хора не изпускат от взор околната среда и метода, по който другите се държат, тъй като знаят, че останалите реагират добре на дейности и обноски, съответстващи на техните.

 .....................

Питър Иконъми , създател на бестселъра „ Managing for Dummies, The Management Bible, Leading Through Uncertainty “, за inc.com

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР