За никого не е тайна, че кафето и цигарите са

...
За никого не е тайна, че кафето и цигарите са
Коментари Харесай

Учени алармират: Кафе и цигара са смъртоносна комбинация

За никого не е загадка, че кафето и цигарите са измежду най-големите ни източници на наслаждение. Знаем ли обаче каква цена плащаме, до момента в който се любуваме на тези простички дози благополучие?
Кафето е стимулираща напитка, която нормално одобряваме след пробуждане заран или в следобедните часове, с цел да се ободрим. За жал, вредите от кафето са значително, а провинен за това е точно кофеинът в състава на „ черното злато “.
Кофеинът може да разстрои стомаха ви, да провокира раздразнителност, зашеметяване гадене. В дълготраен аспект той може да ви лиши от калций и да докара до намалена костна компактност при най-страстните фенове на кофеиновата напитка.
 150 евро санкция за изхвърлен фас в Рим 150 евро санкция за изхвърлен фас в Рим
Рим е третият огромен европейски град след Париж и Ротердам, който вкарва санкция за замърсяване с фасове, потвърдиха през днешния ден източници от ръ...
Какви други вреди от несъразмерната консумация на кафе са известни? Оказва се, че обезпокоително разстройство може да е резултатът от банкет на повече от 3 чаши кафе на ден.
Учестено дишане, зной, бодърствуване, увреждане на бъбреците и мускулите са измежду другите упоменати здравословни проблеми, имащи общо с кафето.
А в този момент дано обърнем внимание на цигарите, които също ни оставят с чувството за краткотрайно утешение и приятност, само че пък за това малко наслаждение още веднъж плащаме със здравето си.
Тютюнопушенето е измежду водещите аргументи за белодробни болести, разнообразни форми на рак, както и заболявания на устната празнина. Пушачите са лесна цел за необратими хронични болести.
 Екологичен потенциал утвърди по-строго законодателство за пушенето Екологичен потенциал утвърди по-строго законодателство за пушенето
Европейският парламент даде зелена светлина за ново законодателство срещу тютюнопушенето, само че отхвърли предлагането електронните циг...
След всичко изброено дотук, евентуално сами се досещате за съдбовния резултат от комбинацията на цигара с кафе. Учени сигнализират, че това наслаждение се оказва прекомерно скъпо за здравето ни.
Консумацията на кафе с цигара покачва киселинността в стомаха и води до разстройства на храносмилателната система. Хормоналният баланс при дамите също бива нарушен. Стимулиращото влияние на кафето и цигарите може да претрупа ужасно доста сърцето и мозъка. Всичко това може да докара до инфаркт или инсулт. Ето за какво кафето с цигара е смъртоносна композиция. Особено огромен е рискът за хора в преклонна възраст, които водят затънал метод на живот, а в това време не могат да пропуснат и ден без кафе.
В дълготраен проект кофеинът и никотинът ни карат да се усещаме тревожни, неориентирани, безпределно нервни. За жал, пиенето на кафе и тютюнопушенето са два навика, които мъчно могат да се откажат. За да понижим вредата от тях, здравните специалисти ни поучават да спортуваме всеки ден по най-малко 30 минути и да пием по 2 литра вода.
Важно е и да отчетем и по какъв брой кафе е безвредно за нас самите да пием. Обикновено някои от страничните резултати се появяват от 1 до 6 часа след приема на кофеин. Ако треперите, усещате се прекомерно прочувствени и не можете да спите, намалете наложително кафето и цигарите.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР