За никого не е тайна, че iPhone, независимо в коя

...
За никого не е тайна, че iPhone, независимо в коя
Коментари Харесай

Колко по-скъп е iPhone от Android

За никого не е загадка, че iPhone, без значение в коя негова разновидност, е по-скъп от множеството всеобщи модели с Android.

Докато в сегмента на Android има предложение на модели с цени, вариращи от 100 до над 1100 $, телефоните на Apple обичайно населяват единствено високия ценови сегмент със напълно дребни изключения от рода на iPhone SE. 

Това води до сериозен дисбаланс в приходите от продажби на телефони и носи на Apple цели 43% oт всички облаги от продажби на смарт телефони в международен проект.

Тази статистика е още по-шокираща, като вземем поради, че компанията държи едвам към 17% от световния пазар, а производителите на телефони с Android бълват доста повече и разнообразни модели, в сравнение с Apple. 

По последни данни на IDC междинната продажна цена на модел на Apple е 950 $, до момента в който тази на телефон с Android e единствено 265 $.

Същият отчет на организацията за изследвания сочи, че общите продажби на телефони са траяли да порастват и през актуалната година с коефициент от 5.3%.

Според IDC продажбите следващата година ще се забавят до към 3-3.4%, като се чака и междинната продажба цена също да падне - и при Apple, и при останалите производители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР