За никого не е тайна, че и аз имам рак.

...
За никого не е тайна, че и аз имам рак.
Коментари Харесай

Манолова с разтърсващо лично признание за битката с рака, омбудсманът отправи горещ апел към всички жени и разкри за голяма своя грешка

За никого не е загадка, че и аз имам рак. Това призна обмудсмана Мая Манолова в студиото на Нова телевизия във връзка новината, че поддържа акцията на Нана Гладушив, която преди дни призна, че стартира втора борба с рака на гърдата.

„ Най-трудното е да вдъхнеш кураж на тези дами. Едно от най-трудните условия да победиш болестта е за победиш волята си. Всичко е мъчно, само че когато си стимулиран и си решил че ще се пребориш и поради себе си и поради хората, които те обичат и обичаш, в действителност е една концепция по-лесно “.

„ Най-много ми оказа помощ поддръжката на околните ми. Да, може и те да са били уплашени и уплашени, само че не го демонстрираха. Имам страхотна щерка и страховит човек до себе си “.

„ Притеснявах се да си призная, само че не желаех да ме съжаляват и да ми икономисват нищо. Не желаех и хората да си мислят, че се окайвам. Диагнозата съответства с решението ми да изоставя политиката и да стана обмудсман. Исках да си изнеса борбата като здрав и мощен човек, на които да не икономисват нищо и да не ме съжаляват “, призна още Манолова.

Тя си спомни, че половин година преди да й слагат диагнозата е била основател на безвъзмездни прегледи за рак на дамата в нейния край. Тогава лекарите й предложили да създадат и на нея обзор, само че тя не намерила време: „ Не открих тези 10 минути и когато половин година по-късно чух диагнозата това беше най-големият ми призрачен сън. А точно, че аз нося огромната си виновност да чуя, че имам тази болест. Бях гневна, бях гневна на себе си “.

Именно поради това Манолова реши да насочи парещ зов към всички дами: „ Да кажа на всички дами, които го отсрочват. Направете го. Намерете време. Тези половин час може да избави вас и бъдещето на вашето семейство “.

„ Всеки, които има семейство се опасява от диагнозата. Нормално е да се страхуваш за най-близките си и за себе си “, призна още тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР