За никого не е изненада, че всички съдим лесно и

...
За никого не е изненада, че всички съдим лесно и
Коментари Харесай

В свят, в който всички са еднакви, бъди себе си

За никого не е изненада, че всички съдим елементарно и гласно показваме упования едни към други, без да се замисляме дали самите ние посрещаме упованията на близките.

Възрастта, фамилният статус, половите желания, цвят на кожата и религиозна принадлежност се оказват измежду най-сериозните спънки пред претендентите за работа съгласно скорошно изследване на TELUS International Bulgaria. От данните разбираме, че за 34% работодателите у нас не са толерантни към " другите претенденти ", а други 30% намерено споделят, че са прикривали свои отличителни белези, когато отиват на изявление за работа. 70% от запитаните считат за мъчно да стартират работа, като това важи в най-голяма мощ за претендентите с малко опит и тези над 45-годишна възраст.

Намирането на работно място, където човек е признат със своята характерност, може и да наподобява мъчно, само че с предразсъдъците се срещат и известни персони като Влади Ампов-Графа и Ива Русинова, които поддържат акцията " Бъди себе си " на TELUS International Bulgaria.

 фотоси: TELUS International Bulgaria

Защо тематиката ги предизвика?

Ива е дрифт водач и инструктор с 11 години стаж, а Графа с изключение на реализатор с 33 години на сцената e и музикален продуцент. Това обаче не ги прави ваксинирани против мнението на останалите за тях. Мнение, което съгласно Графа ние, хората, като " обществени същества постоянно сме склонни да показваме и да се съпоставяме един с различен. Изразявайки фатализъм към някого, самоизтъкваме себе си. Имаме високо мнение за личната си персона, съпоставяйки я със слабостите на другия ".

" Сега обичаното ми занимание към този момент е моя специалност и преподавам дрифт и пистово каране, само че не спирам да се сблъсквам с предубеждения. Когато някой пристигна на образование, даже и да не го споделя на глас, аз виждам, че ми няма доверие единствено тъй като съм жена и не е общоприето да разбирам професионално от коли. Радвам се, че в придвижване хората схващат, че моите препоръки им оказват помощ да се развият. А най-любимо ми е сама да ги повозя - тогава всички предубеждения остават на назад във времето ", споделя чаровната спортистка.

Според изследването неуместни въпроси от персонален темперамент са постоянно срещани при интервютата за работа, което значи, че това какви сме и какво харесваме неизбежно ще оказва въздействие на връзките ни с хората, с които работим.

" Предразсъдъците пречат освен на работата, само че и на взаимоотношенията в професионален и персонален проект ", споделя Графа.

И Графа, и Ива са уверени, че обществото ни може да се промени към по-добро. Чрез разговор и посредством вглеждането в нас самите. И въпреки да ни следва дълъг път, и двамата се дефинират като " непоправими оптимисти " в това отношение.

С акцията " Бъди себе си " и в ролята на един от най-големите работодатели у нас, TELUS International Bulgaria стартира диалог по тематиката, тъй като има вяра, че предразсъдъците на работното място би трябвало да останат в предишното. Когато си в среда, която приема твоето " друго " и прави оценка твоите качества, професионалната и персонална реализация стават доста по-желани и вероятни.

* наличие на TELUS International Bulgaria
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР