За никого не е изненада, че на територията на област

...
За никого не е изненада, че на територията на област
Коментари Харесай

Вижте къде във Врачанско взимат най-високи заплати

За никого не е изненада, че на територията на област Враца се вземат най-ниските заплати, само че има и места с по-високи хонорари.
Данните на националната статистика от проучванията на пазара на труда демонстрират, че най-високо средномесечно трудово заплащане през четвъртото тримесечие на предходната годината в региона са получили наетите в произвеждане и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива. Каква е междинната заплата в секторите обаче не се прецизира, само че е повече от ясно, че става дума за съществени заплати. На второ място по приходи са класирани работещите в областта на образованието, които получават приблизително 1 063 лв.. Трети в класацията с положителни месечни приходи са заетите в държавното ръководство, където получават заплата от 1 017 лв..
Интересни са цифрите и за най-ниско платените наети лица в региона. Оказва се, че минимум пари получават работещите в сферата „ Операции с недвижими имоти”- 540 лв., следвани от полагащите труд в областите на културата, спорта и развлеченията - 553 лв.. Изненада е последната маркирана позиция за ниски приходи в региона – строителството, където в края на предходната година междинната работна заплата е била 585 лв..
Статистиците означават, че с края на годината междинната работна заплата за Врачанско нараства с 5.8%, по отношение на края на 2016 година. Най-голямо е нарастването в икономическите действия „ селско, горско и рибно стопанство “ и „ обучение “, а най-голямо понижение е записано в икономическите действия „ просвета, спорт и развлечения ” и „ основаване и разпространяване на информация и креативен артикули и далекосъобщения”.
Анализът на цифрите сочи още, че повишаването на заплатите в публичния бранш върви с по-бавни темпове, а поради дребните заплати и неналичието на фрагменти частниците са принудени по-бързо да покачват заплатите на чиновниците си. Въпреки това за публичния бранш междинната месечна работна заплата е 1 407 лв., а за частния - 725 лв..
В съпоставяне с останалите области на страната през четвъртото тримесечие на 2016 година Враца е на 5-то място по индикатора междинна работна заплата – 1 024 лв.. Най-висока междинна месечна работна заплата получават наетите в София (столица) - 1 476 лева, а най-ниска междинна работна заплата получават в област Видин - 693 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР