За никого не би трябвало да е тайна, че смартфоните,

...
За никого не би трябвало да е тайна, че смартфоните,
Коментари Харесай

Кои смартфони най-бързо губят стойността си

За никого не би трябвало да е загадка, че смарт телефоните, без значение какъв брой лъскави и мощни да са, са измежду продуктите, които най-бързо губят цената си след покупка.

Това обаче не стопира милиони от нас на всяка година или две да влагат съществени суми в най-новия модел на обичаната марка.

За поредна година уеб сайтът за мобилни технологии BankMyCell ни дава подробен взор към марките и моделите, които най-бързо губят цената си, с цел да ни помогне, доколкото е допустимо, да вършим по-добри и смислени вложения.
 Снимка 514867

Данните на уеб страницата сочат, че телефоните на Apple не престават да бъдат най-бавно обезценяващите се на пазара.

Те губят приблизително по 16.7% от цената си през първата година след излизането си и 35.47% след втората година.

Спадът при водещите модели с Android обаче е двойно по-голям - тяхната стойност спада с 33.62% в границите на година и с цели 61.5% през втората година.
 Снимка 442255

Като образец можем да дадем флагманите Samsung Galaxy S20 Ultra и iPhone 11 Pro Max.

През деветте месеца след излизането си моделът на Samsung е изгубил 64.71% от цената си, до момента в който спадът през същия интервал за телефона на Apple е 32.22% .

При по-ниския клас модели с Android цената се губи още по-бързо, споделят от BankMyCell.

Моделите на цена до 350 $ се обезценяват с цели 52.61% през първата година, с до 73.61% през втората и с до 85.15% през третата година.
 Снимка 514866

Марката, чийто смарт телефони са в дъното на класацията и губят до 53% от цената си за една година, е HTC.

В огромна степен числата са подбудени от обстоятелството, че в екосистемата на Android годишно излизат огромен брой конкурентни модели, което води и до по-бързото им обезценяване.
 iOS, Android, Cellebrite и коя операционна система е по-сигурна
iOS или Android - коя система е по-сигурна

Android не е това, което беше

В същото време телефоните на Apple обуславят лична ниша за почитателите на iOS и конкуренцията при тях е доста по-ограничена.

Безспорно роля играе и фактът, че iPhone печели от регулярни и навременни софтуерни ъпдейти даже при по-стари модели, до момента в който това продължава да бъде проблем във вселената на Android и множеството марки в нея.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР