За нея Мусолини е многопластова личност: Джорджа Мелони е председателка

...
За нея Мусолини е многопластова личност: Джорджа Мелони е председателка
Коментари Харесай

Следващият лидер на Италия? Ето коя е Джорджа Мелони:


За нея Мусолини е " многопластова персона ": Джорджа Мелони е председателка на неофашистката партия " Италиански братя ". И съгласно социолозите може да е идващият министър председател на Италия.

Неофашистките партии от десетилетия имат все един и същи адрес в Рим - Виа каузи Скрофа 39. Първо там е централата на Италианското обществено придвижване (МСИ), след това на Националния алианс, а в този момент и на  " Италиански братя " - име, което идва от първия стих от националния химн.
Редакцията предлага
Председателката на партията Джорджа Мелони се гордее с това, че седалището им е в историческата постройка, в която преди време са влизали и излизали почитателите на  Бенито Мусолини. Самата тя дефинира диктатора като " многопластова персона ". И до днес значително италианци считат, че.

Тя по този начин и не се дистанцира от фашизма

Мелони не поставя старания да се дистанцира от фашизма. В автобиографията си тя написа, че е наясно по какъв начин навлиза в минирано политическо поле: " Ние сме деца на нашата история. Както и при всички други народи извървеният от нас път е доста комплициран ". Мелони отхвърля единствено култа към фашисткия водач, другояче на конференциите ѝ постоянно се показват фашистки знаци.

Зад нея грее логото на " Италианските братя ": стилизиран пламък в цветовете на италианското знаме. Този безконечен огън гори един тип на гроба на Мусолини. " В живота ми няма нищо, за което би трябвало да се оправдавам. Но в всякакви телевизионни полемики трябваше да приказвам за история, а не за настояща политика, което съгласно мен не е вярно. "

Подготвяйки предизборната акция, Джорджа Мелони още предходната есен предизвести своите съпартийци да се въздържат от рискови изявления, да не вършат препратки към фашизма и най-много да се откажат от римския привет с вдигната дясна ръка, който припомня на " Хайл Хитлер ". Мелони желае да изкара партията от крайнодесния ъгъл и да я измести към центъра. Още повече, че Мелони би желала след да образува коалиция с другите десни партии - " Лига " на Матео Салвини и " Форца Италия " на Силвио Берлускони.

" За това, че Мелони стигна толкоз надалеч, отговорност носят всички, които я легитимираха - от медиите, които дефинират Салвини и Мелони за дясноцентристи, през Берлускони и Грилини, които ѝ дадоха власт, до дезориентираната левица, която я подцени ", споделя испанската журналистка Алба Сидера, която от години се занимава с десните партии в Италия. " Мелони не е произлязла от нищото. Тя от години се приготвя да стане министър-председателка. "

Неофашизъм и популизъм

Джорджа Мелони, която е родена през 1977 година, се причислява към младежката организация на неофашистката МСИ още като ученичка. Продължава в същата посока и като студентка и през 2006 година е определена за депутатка от " Националния алианс ". През 2008 година тя става най-младата италианска министърка и само на 31 поема проблемите на младежта в държавното управление на Силвио Берлускони. Преди 10 години Мелони основава " Италиански братя ", която председателства от 2014 година.

През 2008 година Мелони става министърка в кабинета на Берлускони.

Мелони влиза в предизборната битка с популисткия девиз " Първо Италия и италианците! ". Тя се застъпва за повече поддръжка за фамилиите, по-малко европейска администрация, по-ниски налози, прекъсване на миграцията. Възнамерява да предоговори европейските контракти и участието на Италия в еврозоната. Партията ѝ отхвърля абортите, както и еднополовите бракове. Мелони, която е работила като секретар и преводач на депутати и партийни функционери, е релативно неопитна в областта на външната политика и стопанската система. По отношение на Европейския съюз тя се надява, че под управлението на Италия той ще се трансформира в едно далеч по-хлабаво икономическо обединение.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР