За нехаресването, свързано с проблемите с теглото, говори редакторката на

...
За нехаресването, свързано с проблемите с теглото, говори редакторката на
Коментари Харесай

Затлъстяването - световната пандемия, за която се говори твърде тихо

За нехаресването, обвързвано с проблемите с тежестта, приказва редакторката на Десислава Христозова в своята първа книга " Тихо! За това не се приказва ". Представянето ѝ беше на 25 май.

Десислава Христозова е толкоз мощна, колкото нейното самопризнание, че не харесва облика в огледалото. И то под формата на книга, в която споделя всичко, за което не се приказва. Започнатото като опит за отърваване от страховете, през днешния ден е идея, отдадена на хората с наднормено тегло като нея.

" Независимо дали имаш 5 кг или 50 кг от горната страна върху твоето тяло и те са непотребни, това е ненужно тегло. Те са освен физическо тегло, само че и прочувствено тегло върху твоето тяло ", показа Десислава Христозова.

" Всеки желае да бъде признат от обществото. Всеки от нас желае да бъде харесван. Когато ти самият виждаш нещо, което не харесваш в огледалото, знаеш, че и обществото не го харесва. Не харесваш твоята воля. Защото доста постоянно ние, дебелите хора, знаем какво би трябвало да създадем, само че не го вършим. Проваляме се непрекъснато, а никой не харесва хората, които се провалят непрекъснато ", разяснява още тя.

Въпреки всички несполучливи опити, Деси не се отхвърля от борбата с кантара. Не единствено поради самата себе си, само че и поради всички останали, които подценяват казуса със затлъстяването.

" Моята борба с килограмите продължава. Както е очевидно, аз не съм отслабнала, само че се надявам някой ден да съумея. Но пък борбата с прочувствените положения е към този момент към своя край и към своя триумф. Странно е, че на мен съумя да ми помогне сътрудник и другар, който след това стана и редактор на моята книга – Мира Добрева, която доста внимателно в диалози през годините ме разпитваше, говореше, и тя съумя да го извади от мен и малко по малко стартира да ми олеква. Много е значимо да стартира да ти олеква прочувствено, с цел да започнеш да решаваш и телесния си проблем ", показа Десислава Христозова.

Наред със суетата, затлъстяването е обвързвано и други неудобства, за които хората с обикновено тегло даже не се досещат – изхабяването на доста повече обувки, да вземем за пример.

" Затлъстяването поврежда редица органи. Смята се, че се свързва с повече от 200 - 300 съпътстващи положения в нашия организъм. Има степени на затлъстяването. То безусловно дава отговор на всички останали хронични болести, които сме приели в медицината ", разяснява още Д-р Мария Николова, експерт по Хранене и диететика.

Година откакто Би Би Си снима филм за Деси, книгата ѝ " Тихо! Затова не се приказва " към този момент е реалност. Представянето събра другари и съидейници с благопожелание към авторката да се оглежда в техните очи. Там ще види облика, за който мечтае.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР