За него не е необходимо да отговаря на вашите въпроси

...
За него не е необходимо да отговаря на вашите въпроси
Коментари Харесай

Фейсбук политикът

За него не е належащо да дава отговор на вашите въпроси или да дава дълги и тежки изявленията. Не му е нужно да влиза в полемики и конфликти по медиите и да показва причини, които да бъдат оценени. Това е времето на " фейсбук политиците ". Това са особена порода хора, които ръководят сами своя имидж, употребявайки актуалните технологии за операция.

" Facebook политикът " все по-малко се нуждае от свободна и самостоятелна публицистика, тъй като тя влиза в прорез с модерната идея за " демократизиране на информацията ". Концепция, въодушевила мрежата на Зукърбърг да направи по този начин, че всяка споделена публикация да наподобява по един и същи метод, без значение дали става въпрос за следствие на " Ню Йорк Таймс " или някоя откровена неистина, написана в мазе.

На вашата виртуална стена, всички те наподобяват еднообразно. Така се родиха подправените вести. Скролвате, четете заглавията и те, постепенно и настъпателно, модерират мнението ви.

" Facebook политикът " по предписание показва крайни тези, които повече разделят, в сравнение с да сплотяват. Атакува ви със " смислови заготовки ", които да се свържат непосредствено с вашите вярвания и ценностна система. Той като че ли приказва от ваше име. Независимо, че нормално той е много богат човек и пази ползите на едрия бизнес.

" Facebook политикът " разчита не толкоз на рационализиране на личния си облик, колкото на способи за разрушение на имиджа на своите съперници.

Зад него стоят войска от " кухи интернет уеб сайтове ", бълващи неистини в мрежата и виртуални тролове, които против възнаграждение нападат и дискредитират всеки, които ни кара да се съмняваме в неговите тези и хрумвания. Това е най-ефективният инструмент - " Съмнявай се в другите, с цел да не гледаш мен ".

" Facebook политикът " гради имидж на човек от народа, само че все по-рядко може да го видите измежду народа. И все по-често във виртуалното пространство. Той излъчва онлайн по " фейсбук " даже и ежедневните си действия. Сякаш живее в мрежата, само че за профила му се грижат най-малко петима.

" Facebook политикът” печели избори посредством... „ Фейсбук”. Но по този метод " Facebook политикът " става подвластен. От по-мощните пропагандни процеси в света. Защото, в случай че имаме вяра на заключенията на специфичния консултант Робърт Мълър, че Русия е разколебала публичното мнение и е " всяла ужас " в политическата система на Съединени американски щати в навечерието на президентските избори, това значи нещо доста значимо.

С няколко десетки чиновници, основали хиляди подправени групи и профили, със относително малко пари, само че съществено обмисляне и тактика, Тръмп е получил път към Белия дом. Тук няма значение дали той е желал тази помощ или не. Просто е бил по-удобен за Москва. Защото са знаели, че той ще трансформира Съединените щати в една объркана и лутаща се страна на полето на интернационалните връзки.

Ако е истина, че в Петербург три години са възнамерявали интервенцията си за " Facebook ", сигурно за Москва всяко деяние на Тръмп е предвидимо.

Но си представете нещо друго. Фабриката за тролове в Петербург на следващия ден да получи задача да нападна по същия метод, масирано съперниците на някой български претендент. Не че това не се случва, само че то е повече пробно и кампанийно. Ето това е модерната интервенция.

И апелирам, не обвинявайте Русия. Тя играе своята игра и го прави мъдро. Много мъдро. Постига победи на терена на своите съперници. С инструментите, основани от софтуерните компании, които сега се чудят по какъв начин да реагират.

" Facebook политикът " е пионка. Но и ние се трансформираме в пионки. В игрите на глада. Глад за същинска информация, разбори, конфликт на причини. Игра, която може да ни върне чувството какво се случва в същинския свят към нас. И още веднъж да потърсим същински политици. Затова – дано се съмняваме. И да внимаваме какво четем, също както внимаваме с какво се храним.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР