За него казват, че е роден победител. И не се

...
За него казват, че е роден победител. И не се
Коментари Харесай

Шошо на 50! Едно голямо сърце, което тупти в ритъма на баскетбола

За него споделят, че е роден победител. И не се отхвърля от нищо, до момента в който не реализира успеха. За него споделят, че е душата и сърцето на всичко, с което се захване. И че поради такива като него баскетболът в България към момента е жив. Станислав Станков става през днешния ден на 50 години (Шошо, по кое време мина това време?!) Не беше надалеч времето, в което Шошо блестеше с екипа на ЦСКА. Организираше офанзивите на отбора в ролята си на незаместим плеймейкър. Такива, каквито след него май повече не се родиха у нас. Станислав е от тези хора, които одобряват даже и рецензиите с усмивка. Широко скроен е и по тази причина има другари. Близки хора, на които може да разчита. Естествено, на челен и първи проект са двете дами до него – Елена и Станислава. Именно на това трио се крепи баскетбола в родния град на Станислав – Хасково.

За него споделят, че по-лесно е станал титуляр в ЦСКА, в сравнение с да стартира от нулата да гради женския баскетболен отбор на Хасково 2012. Станков обаче не се уплаши, в противен случай – работеше и знаеше, че един ден триумфите ще дойдат. Дойдоха. В годината, в която навършва 50-годишнината си. Хасково 2012 завоюва и купата, и купата на България. Донесе наслада на цялостен един град, в който баскетболът бе изгубен от има-няма 25 години.

Той в никакъв случай не не помни от кое място е тръгнал. От оня младежки отбор на Хасково, с който стана първенец. Години по-късно се завърна в родното си място и родния град, с цел да реализира фантазиите си. Освен легенда на ЦСКА да се трансформира и в легенда на града си. Ако „ алените “ имат доста спортни величия, за Хасково персони като него са емблематични.

Невероятните му човешки качества го вършат, както изпълнителителен шеф на най-прогресиращия женски тим, по този начин и любим на почитателите със своята досегаемост.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Шошо, цветущ рожден ден. Продължавай да бъдеш подобен, какъвто си в първите 50 години от твоя живот. Екипът на Агенция БЛИЦ ти пожелава доста здраве, доста фамилно благополучие, шанс, ще доста триумфи и извоювани титли.

P.S. – Наздраве с една сръбска ракия и белградска тежка скара. Със сигурност компанията ще бъде на равнище...











Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР