За него казват, че е най-успешният български режисьор за последните

...
За него казват, че е най-успешният български режисьор за последните
Коментари Харесай

Стефан Командарев: Българското кино е живо и пълни залите, не само в България, но и по света

За него споделят, че е най-успешният български режисьор за последните 10-15 години. Последният филм „ Уроците на Блага ” на Стефан Командарев има огромен късмет да стигне до най-престижните кино награди в света. Това е третият му филм - българско предложение за „ Оскарите ”.

 

„ За да грабне членовете на Академията в Холивуд, е нужна ясно и мъдро проведена и финансирана акция, която да помогне за този филм да разбере немалка част от над 10 000 членове на филмовата академия. Точно това ние вършим сега с поредност от 11 присъствени прожекции в Лос Анджелис и Лондон. С доста онлайн събития, прожекции и полемики ”, изясни Командарев пред NOVA.

 

До този миг „ Уроците на Блага ” е спечелил 17 награди. „ Този път тръгваме от доста по-силни позиции. За нашия филм има страхотни ревюта във всички огромни кино медии. За него много се приказва. Всичко това оказва помощ, само че да не мечтаем – имаме доста работа, която да свършим. Ако я свършим, както би трябвало – имаме положителни шансове ”, е мнението на Командарев.

 

Според него можем да впечатлим света в региона на киното с същински български истории. „ Които, въпреки това, се оказва, че са доста разбираеми и съпоставими с сходни истории и събития, които се случват в останалите страни. Имитации на непознати модели не провокират интерес ”, разясни режисьорът.

 

„ България стои все по-добре по повод правенето на качествени филми. В последните години се появиха доста качествени български филми. В това отношение съм оптимист – навлизат млади сътрудници, които основават здравословна конкуренция. Българското кино е живо и цялостни залите, освен в България, само че и по света ”, добави Командарев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР