За недостиг в аптечната мрежа на медикамента креон от началото

...
За недостиг в аптечната мрежа на медикамента креон от началото
Коментари Харесай

Жизненоважно лекарство изчезна от аптеките

За дефицит в аптечната мрежа на медикамента креон от началото на месеца сигнализираха Пациентски организации " Заедно с теб ". Това е жизненоважно всекидневно лекарство - ензим за пациентите с муковисцидоза, главно деца, само че и възрастни. Получените сигналите са за неналичия от цялата страна: Пловдив, Провадия, Димитровград и други обитаеми места.

Креонът се поема от НЗОК, само че имаме сигнал, че в някои аптеки се предлага против възнаграждение, прецизираха от " Заедно с теб ".

Пациентските организации чакат незабавно решение от Министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев за обезпечаване на вярното, жизненоважно и навременно лекуване на тези пациенти, които постоянно стигат до нужда от белодробни трансплантации.

" Марица " ревизира седем аптеки от разнообразни региони на Пловдив - " Южен ", " Централен " и " Западен ". В три от тях се оказа, че липсва креон, а в останалите четири имаше. Тези, в които медикаментът го нямаше, показаха подготвеност да го доставят в границите на 24 часа, в тази ситуация, че пристигна пациент и го изиска.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР