За неделя – 21 март, НИМХ обяви жълт предупредителен код

...
За неделя – 21 март, НИМХ обяви жълт предупредителен код
Коментари Харесай

Пролет ли? Вижте какво приближава страната ни до часове!

 За неделя – 21 март, Национален институт по метеорология и хидрология разгласи жълт сигнален код в 13 области от страната за обилни количества дъжд и сняг. В областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Кърджали. Очакват се превалявания от дъжд в равнинните елементи и от сняг в планинските региони.

В София, София-област, Перник и Кюстендил забележителните превалявания ще са от сняг. Ще се образува снежна завивка към 10-15 см.

През идващото денонощие под въздействие на средиземноморски циклон, който от залива Сирт ще се реалокира на североизток към Балканския полуостров, ще се сътвори валежна конюнктура. Времето ще бъде облачно, в по-голямата част от страната, като се изключи североизточните региони ще има превалявания от дъжд, а в Предбалкана и по високите полета – от сняг. Значителни количества се чакат, основно в Западна България и Рило-Родопската област.

Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 0° и 5°, а оптималните – сред 4° и 9°. През нощта против понеделник преваляванията ще продължат, като и в по-голямата част от Северна България дъждът ще премине в сняг. Очакват се обилни превалявания, ще се образува и снежна завивка. В Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и условия за преспи и навявания. 

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, обилни в масивите от Западна България и Рило-Родопската област. Ще се образува нова основна снежна завивка. Ще духа мощен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 1°, на 2000 метра – към минус 5°.

Над Черноморието ще бъде облачно, основно по южното крайбрежие с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР