За националната детска болница трябва да има ясен план –

...
За националната детска болница трябва да има ясен план –
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева: За националната детска болница трябва да има ясен план

За националната детска болница би трябвало да има явен проект – като време и като дейности, с цел да не се окаже след това, че тя няма да действа обикновено. Това обяви пред БТВ някогашният министър на опазването на здравето доктор Таня Андреева.

По думите й сега се работи противоположното – взима се решение и след това се разсъждава. Тя счита, че предлагането лечебното заведение за деца да се гради върху остарялото бетонно скеле на територията на Александровска болница не е удачно, тъй като градежът е на към 30 години. Не желая да мисля какво ще е, в случай че има градивен проблем и в този миг постройката е цялостна с деца, посочи Андреева.

Любовта и грижата за децата нямат цвят, подсети някогашният здравен министър.

Относно ниската раждаемост у нас тя разяснява, че казусът не е медицински, тъй като от години огромна част от рисковите бременности приключват със крепко родени бебета.

„ Когато нямаш сигурност, по-отговорните хора се замислят дали могат да отгледат повече от едно или две деца. За да има приръст, са нужни най-малко 3 деца на семейство. Моите пациентки споделят, че желаят предвидимост, с цел да отгледат повече от две деца ”, посочи Андреева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР