За нашите братя американци главният въпрос е горивото и притискането

...
За нашите братя американци главният въпрос е горивото и притискането
Коментари Харесай

Братята американци да не ни смачкват ядрената енергетика, настоява Румен Петков

" За нашите братя американци основният въпрос е горивото и притискането на БЕХ и НЕК да си купува гориво от Уестингхаус няма граници ". За това предизвести водачът на АБВ и моли " да не смачкват нуклеарната ни енергетика ".
След като в продължение на десетилетия плащаме тока на " Марица 1 " и " Марица 3 " два пъти по-скъпо, в сравнение с държавната " Марица 2 ", на американците, би трябвало това да им стига, безапелационен е Петков. " Нека да не смачкват нуклеарната ни енергетика! ", настоя той.
" Апелираме нашите американски другари да спрат да издевателстват над клетите душици на тайфа жители, обгърнати в личната си душевна мизерия, попаднали в държавното управление ", добави той.
 Румен Петков изясни за какво Балкански поток не се вкарва в употреба Румен Петков изясни за какво " Балкански поток " не се вкарва в употреба
Катастрофа за държавните сдружения в енергийния бранш, установяват от АБВ. Единственото реализирано в енергетиката на страната през 202...
Според водача на АБВ идващото държавно управление на България има големия късмет да избави нуклеарната енергетика на страната, да подсигурява налични цени на тока и да осъществя плана ца АЕЦ " Белене ", който по думите му " се клати безусловно голословно 30 години ".
Петков напомни, че за плана имаме решение на Народното събрание, имаме привлечени стратегически вложители и ги изброи, без да мемоари американския. " Това че американската администрация е смачкала Дженерал Електрика да се отдръпват от плана не ни интересува ", акцентира Петков.
Той посочи, че българите живеят в енергийна беднотия. Повече от 30% от хората са лишени от обикновено зареждане с сила, с помощта на невъзможността да заплащат тази услуга, уточни той и укори ръководещите.
Като закононарушение дефинира зам.-председателят на АБВ дейностите на ГЕРБ в последните 10 години региона на енергетиката. 
Тя изрази неразбиране за какво министър председателят не разяснява изказванията на сръбския си сътрудник Вучич, че на 29 или 30 декември ще бъде пуснат газ по " Балкански поток " и по какъв начин ще отстъпи на различен да отреже лентичката. " Отсъствието му в тази сфера демонстрира, че или не знае какво се случва в газовия бранш или просто е изолиран ", разяснява тя и разясни: " Защото България от водач в енергийната сфера, в частност в газовата, от незаобиколим фактор, какъвто бяхме в предишното десетилетие, сега сме табела за кръгово - всеки ни заобикаля и подминава, както споделя министър председателят - с 200 ".
 Л. Ганчева: Не съм оптимист, че след 20 година ще има нуклеарна енергетика у нас Л. Ганчева: Не съм оптимист, че след 20 година ще има нуклеарна енергетика у нас
Противопоставянето на плановете за АЕЦ „ Белене “ и 7-ми и 8-ми реактор на АЕЦ „ Козлодуй “ е късата писта към края...
За протичащото се в нуклеарната енергетика тя уточни, че борбата къде да се сложат закупените реактори - дали в Белене или в Козлодуй обрича нуклеарната енергетика в България. Ганчева настоя ръководещите да кажат истина ли са мненията, че американският стратегически вложител се е отдръпнал от АЕЦ Белене.
Ганчева напомни декларираното от енергийният министър Теменужка Петкова че персонално дава отговор за плана и повдигна въпроса дали ще й бъде потърсена отговорност за неуспеха.
По отношение на бъдещето на въглищните централи Ганчева настоя министър председателят Борисов да  каже какви съответни задължения е поел в Брюксел и на каква помощ от европейските институции можем да разчитаме.
Българската енергетика е разтърсена, заключи Ганчева. До преди няколко години министър председателят обичаше да споделя, че България е седнала на престола на енергетиката на Балканите, напомни тя и правейки паралел с сегашното съобщи: " За последните 10 години ГЕРБ трансформира енергетиката на страната от трон в табуретката на Балканите - нямаме бъдеще за нуклеарната енергетика, нямаме газова инфрастурктура и не сме газов разпределителен център на Балканите, може би няма да имаме и въглищни централи. Какво ще ни остане - несигурността като натиснем копчето на лампата дали ще светне и дали ще можем да си платим сметките ".
Автор: Ива Иванова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР