За нашата територия няма непосредствена опасност на разстояние от 150

...
За нашата територия няма непосредствена опасност на разстояние от 150
Коментари Харесай

Сеизмолог: Няма основание за безпокойство у нас. В Турция обаче...

За нашата територия няма непосредствена заплаха на разстояние от 150 км при повърхностни трусове, каквото е това от през вчерашния ден в Истанбул. Нямаме учредения за съществено безпокойствие, за разлика от сътрудниците в Истанбул, които са оповестили паника за очакване на мощно земетресение с магнитуд над 7. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Емил Ботев, началник на Департамент „ Сеизмология “ в Българска академия на науките.

„ При земетресението в Турция от 17 август 1999 година с магнитуд 7,4 сработи един сегмент от Северноанадолския разлом, който се намира източно от Истанбул, а в този момент към този момент работи Северномраморноморския разлом, който също е част от Северноанадолския разлом и който сегмент се очакваше от дълго време да осъществя земетресение с магнитуд по-голям от 7. И това е безпокойството на сътрудниците “, уточни професорът.

„ Хубавото съмнение е, че това земетресение с магнитуд близо 6 разтоварва малко от тази предстояща от дълго време да се осъществя огромна сила с пагубни последствия, само че те са оповестили паника за очакване на това мощно земетресение. Тъй като в Истанбул, както и в Измит има доста здания, които са издигнати без надзор и дори се твърди, че най-малко пет % са нелегално издигнатите жилища “, сподели още българският сеизмолог.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР