За нас това не е ново. Ново е за обществото,

...
За нас това не е ново. Ново е за обществото,
Коментари Харесай

Костадинов обвини кабинета в политическа сегрегация, ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН осъдиха агресията му

" За нас това не е ново. Ново е за обществото, тъй като тук към този момент се приказва за парламентарно показана мощ, представляваща стотици хиляди български жители.

На процедура, българското държавно управление желае да сътвори политическа сегрегация, която е неразрешена от Конституцията. И по тази причина ние приканвам за следващ път ръководещите: Нека се срещнем на полето на правораздаването! ", съобщи Костадинов.

" Знаем, че нямате доводи и по тази причина прибягвате към мощ. Защото силата и насилието постоянно са симптом на изтощение ", добави той във връзка изказването на премиера и министрите на вътрешните работи и правораздаването " Възраждане " да приключи насилието и експанзията. Николай Денков прикани даже за ограничения против държанието на партията.

Останалите политически сили в Народното събрание също не подминаха тематиката, само че до момента в който от ГЕРБ и Движение за права и свободи я осъдиха с припомняне за двоен критерий и сходно държание, демонстрирано от други политически сили.

" Категорично съдя тяхното държание, обвързвано с експанзията, с инакомислещите, с провокациите и езика на омразата. Да се знае ", разяснява Бойко Борисов в коридорите на Народно събрание. Той добави, че хората, които поддържат " Възраждане ", са български жители и сами могат да преценяват дали да продължат да го вършат.

" Но тематиката ГЕРБ- " Възраждане " не съществува и ние сме срещу това, което се случва с експанзията, побоищата ", сподели още водачът на ГЕРБ. И подсети за митингите преди три години, на които също са били демонстрирани сходни прояви, в които в този момент уличават " Възраждане ". " Вярно е, че те гледат от това, което правеха протестиращите преди - хвърляйки яйца, свински уши, домати, ковчези. Тогава те бяха готини. Щом не си ги спомняте... ", обърна се към публицистите Борисов. Той сподели още, във връзка апела на премиера Николай Денков за ограничения против партията на Костадинов, че в Министерски съвет министър-председателят е най-овластеният човек в страната и управлява и Министерство на вътрешните работи, и службите. " Премиерът може да свърши всяка работа, не да приканва, а да я свърши ", акцентира Бойко Борисов.

От Движение за права и свободи обявиха, че осъждат всяка форма на разделяне и експанзия, само че също обърнаха внимание осъждащите да погледнат себе си.

" Движение за права и свободи постоянно е осъждало всякаква форма на държание и апел за опълчване, разделяне, експанзия и ненавист в обществото, в това число и в този случай - изрично осъждаме. Но въпреки това, обръщаме се към всички, които се надпреварват в осъждането, да бъдат по този начин безапелационни, когато то произлиза и от самите тях, по адрес на Движение за права и свободи и малцинствата ", подсети Карадайъ.

Соцлидерката Корнелия Нинова обаче разкритикува групировката на Костадин Костадинов, като даде за образец държанието на неговите депутати, когато не разрешиха на някогашния й сподвижник от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков, да приказва от трибуната в пленарната зала.

" Възраждане " имат крайни, екстремистки, фашистки прояви. Не може да кажеш: " Ако лицето Х или Y излезе на трибуната, ние ще окупираме трибуната и няма да му дадем да приказваме ", отбрани Нинова някогашния соцдепутат, който мина в редиците на ПП-ДБ. " Ние сме свободна страна, а тук е центърът на парламентарната република ", добави лидерката на Българска социалистическа партия.

От Има Такъв Народ пък видяха в държанието на " Възраждане " популизъм.

Станислав Балабанов ги дефинира като " извънредно нападателна, популистка партия, която цели само да усили броя на гласоподавателите си, с цел да може да вкарат на последващи избори малко повече свои депутати в Народното събрание ".

" Службите би трябвало да обръщат внимание по принцип и в случай че има действителни доказателства, да си свършат работата, без значение дали става въпрос за " Продължаваме Промяната ", или за " Възраждане ", безапелационен беше депутатът на Слави Трифонов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР