За нас това е истинското начало на съдебната реформа, добави

...
За нас това е истинското начало на съдебната реформа, добави
Коментари Харесай

Христо Иванов: Съумяхме да изградим политически консенсус, независимо как сме се обвинявали

За нас това е същинското начало на правосъдната промяна, добави той
„ Факт са конституционнките промени и това е същинското начало на правосъдната промяна. Те дават опция с последващите промени в закона за правосъдната власт да реализираме задачите си- същинска самостоятелност на правосъдната власт; прокуратурата, която е отчетна пред обществото и служи на закона и която е модерна; както и заслужено правораздаване. Предстои доста работа и по тази причина тези промени са толкоз значими “. Това съобщи пред публицисти Христо Иванов след приемането на промените в главния закон.

Промените демонстрираха, че макар огромните разделения е допустимо да се реализира сугласие към национални цели, добави той.

Иванов благодари на Политическа партия, Демократична България, ГЕРБ, Движение за права и свободи и опозицията, която се държала аргументирано.

„ Не се тормозим, че текстовете ще бъдат атакувани пред Конституционен съд “, безапелационен беше Иванов.

Той съобщи, че по този начин се два опция за разтрошаване на корупционния модел

„ Разграждането е въпрос на институционално деяние. Съумяхме да изградим политически консенсус, независмо по какъв начин сме се упреквали. Да се фокусираме не върху взаимните обвинявания, а да изградим институции, които да разрешат тези проблеми. Това няма да стане с издание на измененията в Държавен вестник, а когато променим редица закони и хората, които ще бъдат на поста основен прокурор, ръководител на Върховен касационен съд “, разясни депутатът от ПП-ДБ.

Кирил Петков от своя страна също изрази задоволство от утвърдените промени

„ Щастлив съм, че след 33 години публичният контракт се смени. Когато едни и същи правила се ползват за 33 години и крайният резултат е липса на възприятие на правдивост, на възприятие на беззаконност, през днешния ден може да кажем, че тези правила се смениха “. 

“Следващата стъпка е промяна на регулаторите, органите би трябвало да се попълнят с качествени фрагменти. Когато рамката е поставена по верния метод, когато има асортимент на хора с първокласен професионализъм, аз имам вяра, че смяната ще е необратима ”, акцентира Кирил Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР