За нас сегашният модел на данъчната система се е доказал

...
За нас сегашният модел на данъчната система се е доказал
Коментари Харесай

Владислав Горанов каза дали ще се качват данъците

За нас сегашният модел на данъчната система се е потвърдил като работещ, изключително през интервала на икономическите последици от Коронавирус пандемията. Не считаме, че през идващите години би трябвало да се вършат основни промени в данъчната политика и изрично ще отстояваме запазването на сегашните равнища на налозите и неповишаването им. Това съобщи някогашният финансов министър Владислав Горанов по време на среща с КНСБ, на която бяха показани съществени акценти от предизборната стратегия на Политическа партия ГЕРБ, заяви Novini.bg.

,,Защо върша този анонс? Защото сме очевидци на един неотслабващ спор във връзка с структурата на облагането на приходите на физически лица. Това, което постоянно анонсира КНСБ – желанието за въвеждането на необлагаем най-малко – е добра тематика и тя е обвързвана с понижаване на налози, само че доста други политически партии анонсират спор за въвеждане на прогресивно облагане, което неизбежно значи удвояване на налозите на междинната класа – нещо, което съгласно нас е неправилна и несъответствуваща мярка в изискванията на икономическо възстановяване'', уточни Горанов.

Що се отнася до дебата за необлагаемия най-малко, той постоянно може да бъде на дневен ред, само че би трябвало да се има поради позицията, от която тръгваме – България е измежду страните с най-ниска преразпределителна роля и когато приказваме за данъчната система, всяко оттегляне от страната би трябвало да откри място и в оттегляне от задания, които се разпореждат от обществения бранш и по тази причина този спор не може да бъде извършен единствено от едната страна на уравнението. Но другояче това, което виждаме през идващите няколко години при едно устойчиво ръководство, е в допълнение приобщаване към най-близкия кръг на интеграция, уточни още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР