За нас ротацията е между Мария Габриел и Николай Денков

...
За нас ротацията е между Мария Габриел и Николай Денков
Коментари Харесай

„Промяната“ не иска Габриел да е и външен министър

За нас ротацията е сред Мария Габриел и Николай Денков като министър председатели. Те са доста добър екип. Заставаме зад Мария Габриел и имаме вяра, че тя ще бъде добър министър председател. Но да си министър председател е тежка задача и не мислим, че може да се съвместява с външно министерство.

Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в коридорите на Народното събрание, откакто по-рано през днешния ден представители на ГЕРБ обясниха какво е записано в съглашението: че като министър председател Габриел ще остане и външен министър, а Денков би трябвало да стане вицепремиер и министър на образованието.

Ясно се споделя „ ротация “ и на никое място няма документ, който да регламентира, че Габриел ще бъде външен министър, изясни съпредседателят на ПП-ДБ.

Бил съм министър председател, знам, че като подобен отговаряш за всички министерства, тази задача е тежка и не може да се съвместява, разяснява Петков. Той даде образец, че в Европейски Съюз на никое място няма съвместяване на постовете, а препоръките заседават в разнообразни формати. Затова България би трябвало да е добре показана във всички европейски формати, добави той.

Те би трябвало да продължат да бъдат добър тандем, сподели Петков за Габриел и Денков. И даде образец, че единствено в 3 страни в света имало съвместяване на постове.

Не мисля, че това ще счупи сглобката, добави той. В момента сътрудниците мислят по какъв начин да се направи по този начин, че да има минимални земетресения и промени при ротацията.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР